Nu ska jag tipsa dig om en riktig kanonrätt, ja vill du äta galet gott så kan jag absolut rekommendera detta till finmiddagen.
KYCKLING MED ITALIENSK POTATISKAKA, GODASTE GRÄDDSÅSEN OCH SYLTAD LÖK, 8 pers
8 kycklingfileer
Potatiskaka:
2,5 pkt bacon
1 tsk torkad timjan
1 kruka basilika
200 g parmesanost
1 msk maizena
4 stora bakpotatisar
Salt & peppar
Sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
1 buljongtärning grönsaker
1 msk soya
2 tsk balsamvinäger
1 msk lingonsylt
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 185 grader. Klä en avlång sockerkaksform (brödform) med baconskivor. Lägg skivor rakt över så ändarna hänger över kanterna. Lägg skivorna så de överlappar varandra.
2) Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt. Blanda sedan potatis, parmesan, basilika, timjan, salt, peppar och maizenamjöl i en bunke.
3) Pressa ur vätskan ur potatisblandningen och lägg den i baconklädda formen. Vik över baconskivorna så att skarverna möts.
4) Lägg ett bakplåtspapper på potatiskakan och lägg på en tyngd så baconskivorna inte släpper.
5) Grädda potatiskakan i 60 min. Efter gräddning, ställ i kylskåp i 2 timmar. Går fint att förbereda dagen innan. Låt tyngden ligga kvar. Innan servering, skiva upp potatiskakan och värm den antingen på en grill-stekpanna eller i ugnen.
6) Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra dem väl. De ska få yta. Lägg dem i en ugnsfast form. Tillaga på 200 grader i ca 20-25 min. De ska vara vita rakt igenom.
7) Gör såsen: Blanda alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda i 15-20 min. Smaka av.
8) Picklad rödlök hittar du recept på HÄR.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.