Hörni!
Måste bara snabbt in och bjuda dig på denna ljuvliga härlighet. Är du en ”kanelbulloman” så kommer detta tips vara väldans välkommet!
Vad sägs om att äta god och smaskig kanelbulle på några ynka minuter? Jopp, fullt möjligt med denna lilla muggkaka som är en ljuvlighet må du tro!
KANELBULLE I MUGG
1,5 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
nypa salt
2 msk strösocker
0,5 tsk nymalen kardemumma
50 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk
Fyllning:
3 msk rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Gör såhär:
1) Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och strösocker i en bunke.
2) Tillsätt smör och mjölk. Knåda den tills du har som en smidigare deg. Den ska vara mjuk och följsam med inte superkladdig. Blir den för kladdig har du i lite mer mjöl, men var lite försiktig. Annars är risken att den blir för torr.
3) Pressa ut degen till en lång rensas tänk dig att den blir kanske 6 cm hög och ca 0,5 cm tjock.
4) Ha på smör, kanel och socker på. Rulla sedan ihop den till en stor kanelbulle.
5) Smörj en stor tekopp och lägg kanelbullen där i. Jag smälte lite mer smör och så hällde jag det mitt i kanelbullen, detta är valfritt. Pensla med ägg och ha på pärlsocker.
6) Låt gå i mikron på full effekt i va 90 sekunder. Alla mikrougnar är olika så håll koll på den. Den ska vara lite härligt kladdig i mitten.
Blir det en bulle av receptet? Låter väldigt gott. Men väldigt mycket smör för en person.
Japp, en bulle!
Så gott det ser ut! Måste testa!
Är det verkligen möjligt att man ska ha 50 gram smör till en deg på 1,5,dl mjöl?
Jajemen, den är inte nyttig men den räcker till minst två. 👍🏼