Det pinsammaste jag varit med om!

Hej heeeej!

Idag har vi flaxat runt igen. Idag var det nämligen dags för Milo att få en ny cykel. Han har ju inte velat haft en för stor cykel men häromdagen så sa han att nu, nu vill jag ha en större cykel. Hans har ju varit liten för honom men han har trivts med sin lilla hoj, även om det varit riktigt jobbigt att cykla med den. Så gissa om vi blev glada att han äntligen var redo för en större!

Jag i gult idag! Ja men jag ÄLSKAR gult nu. Åh jag tycker det är såååå fint!

Började med att käka lunch med min fina man. Älskar när vi får till det. Det är väldigt sällan numera. Men hahahaha…. det är en konst att äta ute numera. Ojoj, kolla bara på denna gourmetmiddag?

HAHAAHAHA! Va? Gourmet snackar vi. Nämen dom hade pocherad torsk, så jag tog bara det och en citronskiva och olivolja på massa sallad. Kanske inte så jäkla gott direkt men det är mat och jag blev mätt. Kanske att man inte ska äta ute så mycket nu utan spara det till när man kan äta sådär göttigt. Eller så lär jag mig hur jag kan äta när jag äter ute. Får se hur länge jag ska hålla på och äta såhär?

Efter lunchen stack Tony och jobbade och jag åkte upp till min franstjej Evelina.

Jag var tidig så jag väntade i trappuppgången. Att sitta i en trappuppgång är faktiskt lite intressant, man hör när någon kanske lagar mat. Någon spolar på toaletten. Man hör småprat och också gräl. Fasen, att sitta i en trappuppgång en hel dag skulle nog ge en både det ena och det andra! Man kanske skulle prova? Ta med sig matsäck och en filt och sen sitta och tjuvlyssna. Haha….

Den här kisen var väldigt nöjd idag när vi åkte och äntligen skulle köpa den där cykeln. Alltså barns spända förväntan kan vara något av det härligaste som finns. Ögonen som glittrar, de där härliga leendet i ansiktet…. ja men jag skulle kunna leva på det. ❤️

Det blev en urtjusig cykel som han valde rakt av. Han bestämde sig på en sekund. Tänk om en annan var sådär bestämd och målmedveten? En annan skulle stå kvar fortfarande och vela fram och tillbaka. Haha… Tony står ute i mörkret och mekar ihop den nu. Så imorgon när Milo är ledig ska vi ut och cykla stan runt. Stackars min röv! Ja jag får så vansinnigt ont i rumpan första gången man cyklar efter uppehåll sådär.

Ja här sitter jag i pyjamasen i soffan och fladdrar med mina nya fransar. Läste precis en artikel om saker som människor tycker är pinsamt. Kan säga att jag typ slår alla rekord när det kommer till pinsamt. Har berättat om det i bloggen tidigare.

Det jag nu ska ska berätta är så pinsamt så jag nästan ramlar ur soffan här, men ”here it goes” och detta är helt sant!!! Detta var när stora barnen var små så det är snart preskriberat tack och lov. Jag hade haft mens och några dagar efter fick jag lite feber och ont i tjejmagen.

Helt plötsligt slog det mig att jag kanske hade glömt en o.b inne. Mindes inte riktigt om den senaste tampongen verkligen blev utdragen eller kunde jag ha tryckt in 2???? Jag som är hypokondriskt lagd greps av panik, jag har ju läst om hur sjuk man kan bli av tampongsjukan. Bad Magnus (som jag levde med då) att känna då han har längre fingrar än mig. Minns att vi satte igång en tecknad film till barnen. Sedan la jag mig i sängen och Magnus fick känna med sitt längsta finger typ. Haha, ja jag säger ju att det är pinsamt!

Han kände något sa han…. ”Ja men draaaaaa i det då” nästan skrek jag. Han försökte få grepp men fick inte. Då ska ju två fingrar in och så ska man få grepp. Det är ju liksom ingen gympasal där inne tack och lov. I panik ringer jag akuten (det var helg och vi har ingen gynakut) och får komma in på en gång. Möter en granne i väntrummet (vad är oddsen på det, de bodde rakt över gatan), och så frågade vi varann lite försiktigt vad det var för fel? ”Jag tror att jag glömt en ob i muttan” utbrister jag innan jag hinner tänka.

Jag hade ju kunnat säga att jag hade ont i magen. Men nä….jag kände ett otroligt behov av att få berätta verkligheten här…. idiot. Grannen såg ut som ett frågetecken och jag susade iväg till andra sidan väntrummet.

Läkaren kom, han var ung. Lite för ung. Sådär så man tänkte om de slitit in en kille från gatan och sagt åt honom att låtsas vara läkare. Skitsamma tänkte jag. Han kan väl också dra ut en ob. Det monterades benstöd till britsen jag låg på så jag skulle kunna få upp benen. Hela det scenariot var liksom beyond för vad man tycker är pinsamt men där och då tänkte jag bara dra ut den jäkla ob:n.

Sedan satte han igång. Efter en stund så mumlade han fram ”Hur ser en ob-tråd ut?” Då var jag säker på att han måste ha hämtats in från gatan. Hur kunde han inte veta hur en ob-tråd ser ut? Det hade säkert mina små barn vetat liksom.

”Ja alltså, den är av bomull och kan vara både vit och blå” fick jag fram.

”Nä, alltså det enda jag ser här inne är något som liknar en fiskelina” svarade han.

Fiskelina????????? Vaaaaaad i helskotta har jag där uppe egentligen? Vad i helsefyr är det som pågår här? Men sen kom jag på, jag hade ju spiral…..var det inte små trådar som liknade fiskelina i dom? Jo, så var det ju.

Eeeeh, ja den där fiskelinan är nog från min spiral” fick jag fram. Det verkade också som om läkaren kom på det i samma veva.

”Ja detta är spiraltrådar och ingen ob-tråd” sa han.

Snabbt studsade jag ur stolen, tackade för mig och gick ut. Han hann säga att jag hade fått en tid hos gyn för en undersökning om jag ville innan jag susade ut högröd från dörren. Där ute i korridoren mötte jag en vän som arbetade som sjuksköterska där och hon frågade givetvis vad jag gjort. Drog hela storyn för henne och när hon, efter att hon garvat både käft och knän ur led, gråtande fick fram att han ju var en helt ny AT-läkare och att detta måste varit hans absolut första gynundersökning så sprang jag på riktigt ut därifrån.

Det var ingen ob tack och lov, men jag hade ju precis varit med om en av de mest pinsamma händelserna i mitt liv! Gissa om Magnus garvade läppen av sig när jag kom hem……?  Jag tackade också min lyckliga stjärna att Magnus inte fick tag i det där han kände där inne, då hade han haft en spiral i handen.

Ja herregud säger jag bara…..som sagt, jag är glad att detta i stort sett är preskriberat numera. Mycket ska man vara med om alltså.

Nä, nu ska jag ta kväll. Imorgon är det FINFREDAG! Ha en fin kväll.

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Skatan
Skatan
4 years ago

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
…*andas
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Jösses satte morgonkaffet i halsen.
Tack!
( jag läser, njuter, skrattar, blir imponerad och hjärtar dig- har varit lite dålig- läs usel, på att kommentera bara. Ha en fab fredag med dina ursnygga fransar.)

niinis
niinis
Reply to  Skatan
4 years ago

Saknat dig Skatan! ❤️❤️❤️

Angelika
Angelika
4 years ago

Tack för att du delar med dig kram

niinis
niinis
Reply to  Angelika
4 years ago

❤️

C.
C.
4 years ago

Du är bäst ❤

niinis
niinis
Reply to  C.
4 years ago

❤️❤️❤️

Åsa
Åsa
4 years ago

Ha,ha man kan undra vad at läkaren sa till sina kolleger i fikarummet den dan Inte lätt att vara kvinna ibland.
Kul när man kan bjuda på sig själv
Kram Åsa

niinis
niinis
Reply to  Åsa
4 years ago

Ellerhur! Dom lär ha haft att snacka om….

Linda N
Linda N
4 years ago

Så SJUKT roligt att läsa men förstår att det inte var vidare skoj när det hände!! Tror jag hade avlidit!!! Du var rädd att du hade tryckt in ( och glömt ) 2 !!!

niinis
niinis
Reply to  Linda N
4 years ago

Ja men att man hade en inne och så hade man tryckt in en till och bara dragit ut den. Så hemskt ju…. å så fruktansvärt pinsamt!

Pela
Pela
4 years ago

Jag läste den förra gången och skrattade så jag skrek och nu tror folk på tåget att det sitter en idiot på tåget som fnissar med tårarna rinnande. Du skriver så bra så jag ser det framför mig .
Preskriberat eller inte, superkul för oss som får läsa

niinis
niinis
Reply to  Pela
4 years ago
Sari E
Sari E
4 years ago

du gjorde men dag omg så kul!
Trevlig helg Nina

niinis
niinis
Reply to  Sari E
4 years ago
Annica B
Annica B
4 years ago

Alltså jag ÄLSKAR dig bara mer och mer Nina ❣

Tänk om jag fattat då, när vi var unga vilken fantastiskt härlig unik kvinna du var och är , då hade jag tametusan ”stalkat” dig .

Tack att du delar med dig och glad att jag ”hittat” dig som vuxen såhär via bloggen och Instagram .

Det du skriver om här…. så många gånger man letat efter två…allra helst som ung jag då istället…efter partykvällar

Men åkte aldrig in, men fann faktiskt två en gång när jag vaknade och det kändes jäkla konstigt liksom

Kramar och tack igen att du bjuder så på dig själv, älskart ❣

niinis
niinis
Reply to  Annica B
4 years ago

Men du! ❤️❤️❤️ Så fina varma ord. Tack!

Evelina
4 years ago

Nej men jag älskar dig….så himla roligt!!! Ha ha ha ha…..Tack, tack för att du bjussar på dig själv och förgyller min dag. Fast jag förstår din oro och allt, fy tusan att behöva åka till sjukhuset. Tur det blev en riktigt rolig historia.

Anna
Anna
4 years ago

Haha! Påminner mig om det pinsammaste jag varit med om.. lång historia kort.. blev skickad till gyn av ungdomsmottagningen som inte hittade vad som var fel på mig där nere (trots att dom kollade!!!). Kom till en äldre manlig gynekolog och de misstänkte nån sjukdom. Men ut drar han en ihoppressad tampong som tydligen legat där ett tag… Han bara visar den för mig, slänger den i soporna och går ut… jag skämdes sååå! Sprang nästan därifrån utan att ta på mig byxorna först..
till skillnad från dig kunde jag inte med att berätta det för någon så därför biktar jag mig här

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Hahahaha! Stackars dig men tack och lov finns det äldre rutinerade farbröder som hittar felet!

Carina
Carina
3 years ago

Hej Ninni❣️ Du får skaffa dej en vadderad cykel byxa,( i grenen alltså) så blir det mjukare att sitta på sadeln, nu när ni ska ut och cykla. Alltid lika trevligt, när du skriver och berättar. Kram 🤗🌺🍃

Nästa inlägg

Så överraskad igår

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x