Croque Monsieur

På Söndag är det Brunchens dag. Har ni möjlighet så kvista förbi något mysigt ställe och njut av en brunch. Om inte så kan du göra en jädrans mysig brunch hemma också.

Något som äääääär så gott är croque monsieur, denna varma smörgås med lite extra schwong är verkligen underskattad.

En klassisk fransk varm smörgås. Äter man den med ett stekt ägg kallas den för Croque Madame.

CROQUE MONSIEUR

2 skivor lantbröd, eller formfranska

1 msk smör

2 skivor rökt skinka

0,5 msk dijonsenap

0,5 skivad tomat

70 g lagrad ost (1 ostskiva väger ca 17 g)

Ugnstemperatur

1) Bred smör på båda bröden.

2) Lägg på skinka på ena brödet och bred senap på skinkan. Lägg på tomat och ost. Lägg på den andra skivan, du kan med fördel ha på ost uppepå den.

3) Gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg, 5-7 minuter. 275 grader på grill.

Vill du kika på mer tips till Brunch så kan du klicka HÄR!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

29
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bland Kastruller och Vinglas
Bland Kastruller och Vinglas
4 years ago

Aaaaah så jädrans gott! Det är snålvattnet rinner längst mungiporna
Kram Kajsa

niinis
niinis
Reply to  Bland Kastruller och Vinglas
4 years ago

❤️

Nästa inlägg

”Jag vill inte dö i cancer!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x