Mjuka kakor

Banankaka i långpanna med havrecrumble

Idag tänkte jag att jag skulle baka nu när det är min födelsedagsvecka och allt. Hade lite övermogna bananer som jag tyckte det var synd att kasta så det fick bli en kardemummadoftande saftig banankaka av det hela.

BANANKAKA MED HAVRECRUMBLE

3 ägg
1 dl råsocker
1 dl strösocker (man kan ta 2 dl strösocker också)
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
3 övermogna bananer

Havrecrumble

75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl råsocker (du kan också ha 1 dl strösocker, råsocker ger lite kolasmak)
1,75 dl havregryn
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och ljusgult.

2) Smält smöret. Häll i det och häll också i mjölken.

3) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en jämn smet.

4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten. Skjuts in i ugnen i ca 5 minuter. Sedan ska du ha på havrecrumble.

5) Havrecrumble: Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen. Häll sedan i resten av ingredienserna och rör om. Det ska bli som en smulig massa.

6) Öppna luckan till ugnen och smula på havrecrumble, pressa till lite med en slickepott. Fortsätt grädda i ca 15-20 minuter till. Kolla med sticka och se om kakan är ”torr” innan du tar ut den. Pudra lite florsocker på kakan. Servera gärna med lite vaniljvisp eller vaniljsås.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers