GodmorgonHappeningsVänner

Urmysig ö-vistelse

Hej på er!

Ojoj, vilken underbar visit det blev till Sundholmen i >>Tanja<< och Lasses sommarhus. Vilket ställe! Vilket lugn!

Milo fick köra båten den sista biten och tyckte nog det var hur spännande som helst.

Vädret hade vi som vanligt tur med. Denna sommar har verkligen gett oss bästa vädret hela tiden. Vi satt länge på bryggan och bara mös.

Något som det blev mycket av denna vistelse var fiske. Till allas vår glädje. Milo fick sin första fisk någonsin och den glädjen kunde ni se på min Instastory. Fick med det i ett klipp.

Figaro hade hunnit åka till sin pappa så vi klurade lite på om det skulle bli långsamt för Milo. Eeeh…. det hade vi inte behövt. Han har blivit omhuldad och verkligen haft fullt upp. Han har badat, bastat, hoppat i från bryggan och badat, fiskat, åkt båt och verkligen fått njuta av natur.

Dagens fångst hämtades hem, en hel hög av abborrar. Den åt vi middag på senare på kvällen.

Tanja visade sig vara en riktig fena på att rensa fisk. Fantastiska filéer som var helt benfria.

Karlarna hann med både bastubad och bad. Milo visade var skåpet skulle stå när man hoppar i från bryggan. Vilken höjd! 😅

Fantastisk middag lagad på abborre, gräddkokt purjolök och potatis i deras mysiga storstuga. Kvällen bjöd på god mat, kortspel med ”Finns i sjön” och prat långt in på natten.

Mysig uteplats och vy inifrån.

Detta var vår vy när vi vaknade. Natten bjöd på skyfall och åskväder. Rätt maffigt att kika på inifrån fullt utrustade sjöboden som vi bodde i.

Färdig frukost väntade på altanen, återigen soligt även om de lovat regn. Så ljuvligt att sitta på höjden och se ut över vattnet.

Det blev ytterligare en tur ut med båten för att tömma nätet. Det bjöd på rekordfångst för Tanja. Hela 9 abborrar. Pappa som till sin stora glädje fick medskickade rökta abborrar av Tanja berättade att när det är oväder och åskar så simmar fiskarna mer vilket kan ge större fångst.

Innan vi åkte hemåt fick vi njuta av rökt abborre med en härliga äggröra och wraps. Rökt fisk är ju såå gott!

Plötsligt var klockan redan 17 och jag fick en chock över var tiden tagit vägen. Vi fick skjuts till bilen av Tanja och Lasse och det var nästan vemodigt att behöva lämna den här underbara ön. Vi blev så bortskämda och har verkligen njutit av varje sekund. Så tack Tanja och Lasse!

Idag återgick vårt liv till en viss del åter till det normala. Tony återvände till jobbet och kickar igång det med möten i storstan. Själv tog jag en promenad på morgonen och ska också jobba undan lite. Dock så är det ju härliga fredag idag så det blir verkligen en mjukstart för Tony.

Min och Milos vardag börjar när skolan börjar igen. Fram tills dess ska vi få njuta av sommarlov blandat med lite jobb.

Du, vi hörs lite senare!

Kram Nina

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers