IgĂ„r lagade jag mat hĂ€r hemma. Blir mycket ”skitmat” nĂ€r man har semester i familjen. Take away och nĂ„got snabbt. Men sĂ„ igĂ„r kĂ€nde jag att nĂ€ nu jĂ€klar ska det lagas riktig mat.
Blev totalt freebase och sĂ„ fantastiskt gott, bland det bĂ€sta i kycklingvĂ€g skulle jag vĂ„ga mig pĂ„ att skriva. AlltsĂ„ guckan uppepĂ„ kycklingen blev sĂ„dĂ€r hĂ€rligt knaprig och helt perfekt – alltsĂ„ MUMS sĂ„ gott det var!
UGNSBAKAD PUMPAFRĂ & BASILIKAKYCKLING MED FETAOST & ROSMARINSĂ S
4 kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl pumpafrön
3 msk hackad fÀrsk basilika (fryst eller fÀrsk)
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
SĂ„s:
2 dl creme fraiche
2 dl grÀdde
200 g fetaost
3 msk kycklingfond
3 msk hackad rosmarin (fÀrsk)
Salt & peppar
Gör sÄhÀr:
1) Börja med kycklingen. SÀtt ugnen pÄ 220 grader. LÀgg ut kycklingfiléer (frysta eller tinade spelar ingen roll) i en ugnsfast form.
2) Blanda olivolja, pumpafrön, vitlök, basilika och salt & peppar i en liten skÄl. Bred pÄ röran pÄ kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20 min för tinade, ca 30 min för otinade. De ska ha blivit ordentligt med fÀrg pÄ röran uppepÄ.
3) Medan kycklingen Àr i ugnen blandar du alla ingredienser till sÄsen. Smula fetaosten ordentligt innan du har i den. Ta ut kycklingen och hÀll sÄsen över.
4) Tillaga i ugn ytterligare 15 min. Servera med potatis eller ris. Eller sÄ gör du som jag gjorde. Gjorde 2 galet goda sallader till och Ät med.
Sallad 1:
Bladgrönsaker, saltrostade pumpafrön (gjorde sjÀlv), rÀdisor, gurka, fetaost.
Sallad 2:
Vattenmelon (kÀrnfri), fetaost, hackad mynta.
Hur mycket i vikt Àr 6 kycklingfiléer
Det Àr sÄ olika pÄ hur stora filéerna Àr.