Ugnsbakad pumpafrö och basilikakyckling med fetaost och rosmarinsÄs

IgĂ„r lagade jag mat hĂ€r hemma. Blir mycket ”skitmat” nĂ€r man har semester i familjen. Take away och nĂ„got snabbt. Men sĂ„ igĂ„r kĂ€nde jag att nĂ€ nu jĂ€klar ska det lagas riktig mat.

Blev totalt freebase och sĂ„ fantastiskt gott, bland det bĂ€sta i kycklingvĂ€g skulle jag vĂ„ga mig pĂ„ att skriva. AlltsĂ„ guckan uppepĂ„ kycklingen blev sĂ„dĂ€r hĂ€rligt knaprig och helt perfekt – alltsĂ„ MUMS sĂ„ gott det var!

UGNSBAKAD PUMPAFRÖ & BASILIKAKYCKLING MED FETAOST & ROSMARINSÅS

4 kycklingfiléer

1/2 dl olivolja

1/2 dl pumpafrön

3 msk hackad fÀrsk basilika (fryst eller fÀrsk)

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

SĂ„s:

2 dl creme fraiche

2 dl grÀdde

200 g fetaost

3 msk kycklingfond

3 msk hackad rosmarin (fÀrsk)

Salt & peppar

Gör sÄhÀr:

1) Börja med kycklingen. SÀtt ugnen pÄ 220 grader. LÀgg ut kycklingfiléer (frysta eller tinade spelar ingen roll) i en ugnsfast form.

2) Blanda olivolja, pumpafrön, vitlök, basilika och salt & peppar i en liten skÄl. Bred pÄ röran pÄ kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20 min för tinade, ca 30 min för otinade. De ska ha blivit ordentligt med fÀrg pÄ röran uppepÄ.

3) Medan kycklingen Àr i ugnen blandar du alla ingredienser till sÄsen. Smula fetaosten ordentligt innan du har i den. Ta ut kycklingen och hÀll sÄsen över.

4) Tillaga i ugn ytterligare 15 min. Servera med potatis eller ris. Eller sÄ gör du som jag gjorde. Gjorde 2 galet goda sallader till och Ät med.

Sallad 1:

Bladgrönsaker, saltrostade pumpafrön (gjorde sjÀlv), rÀdisor, gurka, fetaost.

Sallad 2:

Vattenmelon (kÀrnfri), fetaost, hackad mynta.

2
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Britt Andersson
Britt Andersson
4 years ago

Hur mycket i vikt Àr 6 kycklingfiléer

niinis
niinis
Reply to  Britt Andersson
4 years ago

Det Àr sÄ olika pÄ hur stora filéerna Àr.

NÀsta inlÀgg

Svedala ❀

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x