Igår lagade jag mat här hemma. Blir mycket ”skitmat” när man har semester i familjen. Take away och något snabbt. Men så igår kände jag att nä nu jäklar ska det lagas riktig mat.
Blev totalt freebase och så fantastiskt gott, bland det bästa i kycklingväg skulle jag våga mig på att skriva. Alltså guckan uppepå kycklingen blev sådär härligt knaprig och helt perfekt – alltså MUMS så gott det var!
UGNSBAKAD PUMPAFRÖ & BASILIKAKYCKLING MED FETAOST & ROSMARINSÅS
4 kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl pumpafrön
3 msk hackad färsk basilika (fryst eller färsk)
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
200 g fetaost
3 msk kycklingfond
3 msk hackad rosmarin (färsk)
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg ut kycklingfiléer (frysta eller tinade spelar ingen roll) i en ugnsfast form.
2) Blanda olivolja, pumpafrön, vitlök, basilika och salt & peppar i en liten skål. Bred på röran på kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20 min för tinade, ca 30 min för otinade. De ska ha blivit ordentligt med färg på röran uppepå.
3) Medan kycklingen är i ugnen blandar du alla ingredienser till såsen. Smula fetaosten ordentligt innan du har i den. Ta ut kycklingen och häll såsen över.
4) Tillaga i ugn ytterligare 15 min. Servera med potatis eller ris. Eller så gör du som jag gjorde. Gjorde 2 galet goda sallader till och åt med.
Sallad 1:
Bladgrönsaker, saltrostade pumpafrön (gjorde själv), rädisor, gurka, fetaost.
Sallad 2:
Vattenmelon (kärnfri), fetaost, hackad mynta.
Hur mycket i vikt är 6 kycklingfiléer
Det är så olika på hur stora filéerna är.