HappeningsSemesterVänner

BILDBOMB BÅSTAD 2019

Heeeeeeej!

Long time no see…. Jag semestrade järnet och tog en liten paus från bloggen också. Härligt att ta lite semester från precis allt.

Båstadstrippen blev vår första grej på vår gemensamma semester. Nåväl, helt ledig blir jag aldrig men tempot i mina sociala medier går ned en aning så då kallar jag det semester.

Vilken start vi fick på vår semester sen då?! Den här trippen med våra vänner har varit bokad sen länge och gissa om vi sett fram emot den? Sen sa det bara swish så var den slut. Buhuu….. Men vilken semester, vilka vänner och så mycket hysteriska skratt så jag säkert samlat ihop 10 extra år att leva. Detta kommer jag plocka fram ur minnesbanken i mörka januari, det kan jag lova.

Igår när vi rullade in på svärföräldrarnas gård och jag visste att jag skulle få krama om Milo inom några sekunder så blev det hela ännu mer komplett. Som vi saknat vår lilla kille här hemma. ❤️ Jag fick en kram som varade i flera minuter så han har saknat oss också. Men allt har varit toppen hos farmor o farfar. Bortskämd med både prylar, kusinlek och en farmor som spelat fotboll mellan ladorna nere på gården. Älskar att han trivs där för då kan jag koppla av i hjärtat.

Nu ska du få hänga med på vår semester i Båstad.

Måndag

Vi startade dagen med en promenad några utav oss. Riktigt härligt att få gå ned till ”stan”. Det blev en halvtimmas promenad och sen lite fix inför tennis och lunch.

Gänget samlat inne på Swedish Open. Jag tror att jag sett en tennismatch på riktigt för typ 100 år sen så minnet av den verkar inte vara helt intakt. Jag älskar ju att se på tennis på TV:n men snacka om att det är skillnad när man sitter där och ser det på riktigt. Allt går galet mycket snabbare, så hårt som de slår på de där bollarna är fasen sjukt.

Sen tittade jag ändå mest på bollkallarna. Nämen åh, dessa små söta människor som sköter sitt jobb som bollkalle till punkt och pricka. Vet ni hur mycket dom sliter på en match? Hur mycket som helst!

Här satt vi och tittade, hur kul som helst!

Mattias kände några av sponsorerna på Swedish Open så där fick vi sen gå in i ett av tälten och dricka ett glas champagne. Den stora flaskan ni ser i den stora silvriga behållaren gick lös på 60.000 kr ifall man nu ville köpa den.

Jag som aldrig kan sköta mig hällde ut en påse bilar mitt under matchen då det ska vara tyst. Åt upp alla från golvet.

Efter tennis hade vi bokat bord på Sands restaurang. Några åt skaldjur och några av oss buffé.

Efter lunchen besökte vi Sir of Sweden, också kontakter till Mattias som äger den butiken. Hade aldrig hört talas om den tidigare. Den blåa klänningen som Tanja har på sig har jag också nu. Så mycket fint fanns det där.

Efter lunchen bar det av hemåt. Det var på med myskläder och sedan lägga sig i soffan med filt en stund och njuta av tjejsnack. Ullis skulle bjuda oss alla på Italiensk rätt som jag nu glömt namnet på. Ett slags bröd (som hon bakade) som man fyllde med grönsaker, chark och ostar, sedan doppade man det i en blandning av olivolja, balsamvinäger och flingsalt. Sååå gott var det! Blev en mysig middag hemma vid köksbordet i myskläderna för oss alla. Skratten avlöste varandra dock, som hela denna helgen.

Tisdag

På tisdagen hade vi bokat bord på Grand Hotel i Mölle. I samlad trupp åkte vi de 7 milen det var dit. Vi fick testa och köra caben på vägen dit, passade perfekt med tanke på att solen sken! ☀️ Ett ställe som visade sig ligga helt magiskt härligt uppe på en höjd. Utsikten är svår att slå hörni.

Helt otroligt!

Vi åt så gott! Krabba till förrätt, torskrygg till huvudrätt och en glass med maräng och rommarinerade jordgubbar.

Vi satt en hel evighet och bara njöt av livet där uppe på höjden. Pratade om livets djup och allt däremellan. Kan säga att jag älskar de här människorna. ❤️

På väg hem i bilen lyssnade vi på en av våra favoritlåtar!

Hemma blev det drinkfest på eftermiddagen. Några av oss hade planerat en varsin drink som vi bjöd på. Min blev min sommardrink, mycket uppskattad!

På kvällen var det bokat på Sand Restaurangen igen. Kolla min stiliga karl? Oh my god….har jagat honom hela helgen känns det som. Här i sin nya ”jack-kavaj” från Sir of Sweden. Ni vet butiken som vi besökte dagen innan?

Såååååå härligt ställe mitt i smeten!

Förrätt blev en laxshasimi. Faaaaaligt gott.

Huvudrätt blev det skaldjursplatå. Jäklar i gatan så goda skaldjuren var! Sista kalaset blev verkligen ett höjdarkalas. Så gott att äta och dricka.

Skål! Väl hemma blev det korv med bröd till vickning, massa vatten och samling kring köksbordet. Kom i säng vid 01.30 tiden.

Onsdag:

Dagen efter så stressade inte vi hemåt utan började med en cykelpromenad.

Vi började med att åka förbi kallbadhuset. Det ligger ju också mitt i smeten vid hotellet. Så fint!

Växtligheten i Båstad är så annorlunda mot där vi bor. Allt var så prunkande. Alltså, det vräkte t ex ut murgrönor som var gigantiskta. Kolla lavendeln? Ja men så fiiiiint!

Sista vi gjorde var att åka ned till Badkrukan Beachclub och käka pizza. Så jäkla god pizza. Alltså maten har varit underbart god denna helgen. Allt verkligen! Lite vemodigt var det att lämna allt men det var härligt och veta att vi skulle hem till ungar och katt. ❤️

Ämen fifasen! Vill tacka alla vänner som var med på denna resan! Vilken grej. Man kan inte få det bättre. Underbara människor som alla fått en speciell plats i mitt hjärta. Nu hoppas jag på massa mer dejter framöver att hänga på och ha kul tillsammans.

Såhär såg det ut på vägen hem, hahaha! Slut som artist!

Nu är vi hemma igen. Har käkat en sen frukost och tvättat ett par maskiner tvätt. Milo har badat och lekt med vattenballonger som vi köpte med.

Majlis har jagat mig! Där jag är där är hon. Hon vill bli klappad och går jag utanför dörren så skriker hon efter mig.

Nu ska vi tvätta, packa om och sedan är det dags att ge sig av mot mormor i norra Finland i dagarna. Mamma och pappa är redan där. Lång roadtrip på 130 mil enkel resa? Nu blir det till att åka bil hörni…..

Hörs sen!

Kram Nina

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers