Hallonbullar

Idag när det kanske är lite urrigare väder på många håll så bjuder jag på en gammal goding. Perfekt dag för bakning tänker jag, bullar kan väl liksom aldrig vara fel?

RECEPT ca 40 hallonbullar:

Saftig bulldeg:

150 g rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl färska hallon

Topping:

1 ägg
florsocker

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Jag brukar ha i mjöl till den släpper från kanterna.

4. Arbeta degen i köksmaskinen, cirka 5 minuter eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut till avlång platta som är ca 1 cm tjock.

7. Bred på det rumsvarma smöret. Hallonen och sedan socker och vaniljsocker.

8. Rulla ihop rektangeln till en rulle.

9. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.

10. Lägg i bakformar på ugnspllåt. Låt jäsa ytterligare  i 30 minuter under bakduk.

11. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det innan de gräddas.

12. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.

13. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

5
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2
4 years ago

Dom ser helt ljuvliga ut

Nästa inlägg

Dag 1 Leksand Sommarland

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x