Saftig rabarberkaka

Nu ska jag bjuda dig på godaste kakan ever! Kakan är saftig invändigt och frasig knaprig på utsidan på nåt sätt. Helt ljuvlig! Uppepå strödde jag på lite råsocker som fick götta till sig i ugnen så ytan knaprade till. Råsocker har ju en viss benägenhet att ge det där lilla extra, en lite knäckigare smak och struktur. LOVE IT! ♥

SAFTIG RABARBERKAKA

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

100 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

1 1/2 dl glutenfri mjölmix

1 msk råsocker

(för icke glutenfritt byter du bara ut den glutenfria mjölmixen mot 1 dl vanligt mjöl, behåll pofiber….detta ger kakan en fantastisk struktur)

Gör såhär:

1) Smörj och bröa en rund springform på ca 23-25 cm. Skala rabarberna. Skär dem sedan i ca 7-8 cm stänger som du delar i två.

2) Blanda samman ägg och strösocker, vispa inte utan rör samman det bara.

3) Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix (eller vanligt mjöl), vänd sedan ner det  i smeten med slickepott.

4) Smält smöret och häll i det i äggsmeten.Häll sedan  smeten i formen. Lägg på rabarberstängerna, jag la mina som en sol.

5) Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Kakan kan med fördel vara lite småkladdig invändigt.

6) Pudra över florsocker strax innan servering.

Servera med löst vispad grädde eller med vaniljvisp.

13
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
4 years ago

Rekommenderas! Den gjorde vi första gången förra sommaren, och den går ofta i repris hemma hos oss. Tack för receptet. Tips! Det går fint att byta ut rabarbern mot äpple och kanel.

niinis
niinis
Reply to  Maria
4 years ago

Kul att ni gillar!

Nästa inlägg

Altanen…..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x