Honung och senapsmarinerad kyckling i gourmétsÄs med grillad potatis och gratinerad rödlök

Detta recept hade jag ju lovat att jag skulle dela med mig av. Detta bjöd vi nÀmligen pÄ sist vi hade gÀster. Perfekt för sommarens alla grillstunder och sÄ vansinnigt gott. Allt passade sÄ toppenbra ihop. Perfekt för helgens middag kanske?

Honung och senapsmarinerad kyckling i gourmétsÄs med grillad potatis och gratinerad rödlök, 6 pers.

4-6 kycklingfiléer (ca 1 kilo)

1 kruka fÀrsk basilika

2 msk sötstark senap

2 msk flytande honung

Gratinerad rödlök:

8 rödlökar

50 g vitt bröd

1/2 citron (rivet skal)

1 msk fÀrsk basilika

100 g fÀrskost

Salt

Peppar

2 msk olivolja

Potatis:

1,2 kg potatis

2 msk olivolja

Salt

1 1/2 dl grÀddfil

1 kruka dill

SĂ„s:

1 röd paprika

1 gul liten lök

3 tsk dijonsenap

3 tsk soya

2 tsk balsamvinÀger

2 tsk grönpeppar

2 dl vatten

3 dl creme fraiche

Gör sÄhÀr:

Kyckling

1) Börja med att salta och peppra kycklingen.

2) Ta hÀlften av basilikan och hacka den. Blanda den sedan med senap och honung.

3) Pensla kycklingfiléerna med hÀlften av marinaden. TÀck med folie och tillaga i ugnen i ca 20 min.

4) Ta ut kycklingen frÄn ugnen, höj ugnstemperaturen till 230 grader. Ta bort folien och pensla pÄ resten av marinaden. StÀll tillbaka i ugnen och tillaga i ytterligare 10 min, se bara till att kycklingköttet Àr helt vitt.

Gratinerad lök

1) SÀtt ugnen pÄ 200 grader. SkÀr av toppen pÄ varje rödlök och skala dem.

2) StÀll dem i en smord ugnsfast form med ca 1 cm vatten i botten. TÀck med folie och baka dem mjuka i ugnen i ca 45 minuter.

3) Ta ut, lÄt svalna. Gröp sedan ur innanmÀtet men se till att det finns ett tjockt lager lök kvar.

4) Hacka innanmÀtet. Kör brödet i en mixer. Blanda sedan lök, bröd, riven citron, finhackad basilika, fÀrskost, salt och peppar.

5) Fyll lökarna med blandningen, gÀrna sÄ de blir en liten förhöjd topp pÄ varje lök. Ringla över olja och stÀll i ugnen. GÀrna tillsammans med kycklingen. Gratinera pÄ 200 grader i 20 minuter.

Potatis

1) TvÀtta potatisen. Klyfta den i lagom stora bitar.

2) LÀgg dem pÄ 2 stora bitar folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Paketera in dem i folie och lÀgg pÄ grillen. Var noga med att vÀnda paketen ganska sÄ ofta sÄ de inte brÀnns pÄ en sida.

3) Stick med en gaffel och kÀnn om potatisen Àr klar efter ca 25-30 minuter.

4) Vid servering, ringla över grÀddfil och klippt dill.

SĂ„s

1) Hacka lök och paprika.

2) Stek mjuk i lite olja. TillsÀtt soya, dijon, grönpeppar, balsamvinÀger och vatten. LÄt puttra i ca 5 minuter. Rör om dÄ och dÄ.

3) Ha i creme fraiche. Rör om och koka upp. LÄt puttra pÄ medelvÀrme i ytterligare 5 min.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

5
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
5 years ago

Lagade detta i lördags och OMG vad sjukt gott det var!!!!

niinis
niinis
Reply to  Karin
5 years ago

Visst Àr det gott?! Kul att du gillar!

NÀsta inlÀgg

Är det dina barn?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x