Långkokt oxkind med picklad rödlök och gratinerad majs

Ett recept som du förmodligen kommer kunna briljera med är när du bjuder på denna fantastiska oxkind!

LÅNGKOKT OXKIND MED PICKLAD RÖDLÖK OCH GRATINERAD MAJS, 4 pers

500 g oxkind

1 gul lök

1 morot

33 cl öl

1 msk svartvinbärsgele

1.5 msk kalvfond

1 msk kinesisk soya

Salt & peppar

Sås:

1 msk maizena

2 dl grädde

Västerbottengratinerad majs:

1 stor burk majs

2 dl riven västerbottenost

2 dl riven parmesan

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 100 grader. Ta fram köttet, salta och peppra det och låt stå i ca 15 min. Skala lök och morot, skär dem i mindre bitar. Häll i ölen i en gryta med lock. Vispa i gelé, fond och soya.

2) Lägg i köttet och grönsakerna. Fyll på med vatten tills det täcker allt. På med locket. Ställ på nedersta falsen i ugnen och tillaga i 8 timmar. (Har du en crockpot kan du tillaga i den också, jag har en sån >>HÄR<< crockpot.)

3) Sås: Lyft ur köttet och sila över skyn i en kastrull. Koka upp. Blanda maizena och grädde och häll i. Låt koka upp och låt sedan puttra på svag värme i några minuter.

4) Gratinerad majs: Häll all majs i en ugnssäker stekpanna eller form. Lägg på riven västerbottenost och parmesan. Skjuts in i ugnen på 225 grader tills osten smält och börjat få lite färg.

4) Skär upp köttet i ca 8 delar så det blir 2 bitar var. Servera köttet uppepå gratinerade majsen med picklad rödlök och med någon av dessa tillbehör: krossad potatis, ostiga potatiskakor, potatisgratäng med parmesan eller smöriga bakade potatisar. Avsluta med färsk bladpersilja uppepå.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Årets första bad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x