Ett recept som du förmodligen kommer kunna briljera med är när du bjuder på denna fantastiska oxkind!
LÅNGKOKT OXKIND MED PICKLAD RÖDLÖK OCH GRATINERAD MAJS, 4 pers
500 g oxkind
1 gul lök
1 morot
33 cl öl
1 msk svartvinbärsgele
1.5 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
Salt & peppar
Sås:
1 msk maizena
2 dl grädde
Västerbottengratinerad majs:
1 stor burk majs
2 dl riven västerbottenost
2 dl riven parmesan
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 100 grader. Ta fram köttet, salta och peppra det och låt stå i ca 15 min. Skala lök och morot, skär dem i mindre bitar. Häll i ölen i en gryta med lock. Vispa i gelé, fond och soya.
2) Lägg i köttet och grönsakerna. Fyll på med vatten tills det täcker allt. På med locket. Ställ på nedersta falsen i ugnen och tillaga i 8 timmar. (Har du en crockpot kan du tillaga i den också, jag har en sån >>HÄR<< crockpot.)
3) Sås: Lyft ur köttet och sila över skyn i en kastrull. Koka upp. Blanda maizena och grädde och häll i. Låt koka upp och låt sedan puttra på svag värme i några minuter.
4) Gratinerad majs: Häll all majs i en ugnssäker stekpanna eller form. Lägg på riven västerbottenost och parmesan. Skjuts in i ugnen på 225 grader tills osten smält och börjat få lite färg.
4) Skär upp köttet i ca 8 delar så det blir 2 bitar var. Servera köttet uppepå gratinerade majsen med picklad rödlök och med någon av dessa tillbehör: krossad potatis, ostiga potatiskakor, potatisgratäng med parmesan eller smöriga bakade potatisar. Avsluta med färsk bladpersilja uppepå.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.