Nu ska jag bjuda dig på ett recept som jag gjorde för ett tag sedan. Jag körde på freebase helt och hållet men tror att jag minns receptet rätt ok ändå. Det blev i alla fall sååå gott, var nästan svårt att sluta äta faktiskt.
KYCKLINGFÄRSBIFFAR MED FETAOST, GRÄDDSÅS OCH POTATIS
500 g kycklingfärs
150 g fetaost
1/2 dl ströbröd
1/2 riven lök
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk kycklingfond
1 msk honung
svartpeppar och salt
Sås:
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
1 köttbuljongtärning
1 msk soya
1 msk svart vinbärsgelè
Gör såhär:
1) Börja med kycklingfärsbiffarna. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i ca 5 minuter. Forma sedan biffar och stek på låg värme. När det är sötning i finns risk att det bränns annars. Så tänk låg värme men länge nog så de är helt genomstekta.
2) Gör såsen. Tillsätt alla ingredienser och låt småputtra i ca 15-20 minuter. Ät klyftpotatis och en grönsallad till.