Ugnsbakade krämiga potatisar

Du ska få recept på det godaste i potatisväg man kan äta….tycker vi i vår familj i alla fall. Dessa potatisar blir typ gräddiga invändigt, eller krämiga kanske är ett bättre ord.

Ofantligt gott till kött och kyckling….å till mycket annat också. Jag bara älskar det här alltså! Solrosfröna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen.

UGNSBAKAD POTATIS:

1 kg tvättad potatis
1 dl solrosfrön
0,75 dl olivolja
50 g smör & flingsalt

Gör såhär:

1) Ta fram folie, ca 50 cm. (Vill du inte använda folie så kan du också Linda in dem i flera lager bakplåtspapper.)

2) Dela upp potatisarna så de blir två paket. Ta varje potatis och picka massor med hål i de. Använd toppen på en spetsig och vass kniv.

3) Lägg potatisarna på folien (eller bakplåtspapper). Ringla över rikligt med olivolja, hyvla över smör med osthyvel, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak.

4) Linda in alltsammans, använd mer folie (eller bakplåtspapper) att linda runt paketet. Det blir som ett platt paket. Lägg i en ugnsfast form och baka på 200 grader i ca 45-60 minuter.

Servera potatisen till kött, kyckling, fisk….whatever. Sååå gott är det!

 

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram!

147
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Lars
4 years ago

Solrosfrön är det samma samma som solroskärnor? Hittade inte frön.

niiinis
niiinis
Reply to  Lars
4 years ago

Det är samma sak. 👍🏼

Helen
Helen
3 years ago

Supergod

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
3 years ago

Härligt att höra! 🥰

Mariette Swahn
Mariette Swahn
3 years ago

Funkar det med färskpotatis oxå?

niiinis
niiinis
Reply to  Mariette Swahn
3 years ago

Absolut! 👍🏼

Nästa inlägg

Veckomatsedel

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x