Oj vad jag missat att göra veckomatsedel den sista tiden, så dumt när jag själv är i stort behov av att handla och laga mat efter veckomatsedel. Gör jag inte det så äter vi samma skit hela tiden, då ruttnar jag. Just nu försöker jag äta hälsosamt i veckorna. Inte så mycket creme fraiche och såser utan mat som är god men också nyttig. På helgen sen får man leva ut och ta ut svängarna igen. Tänkte dela med mig av några av mina absoluta bästa recept som är nyttiga (förutom fredagen då…..då jäklar svänger det rejält.) 🙂
MÅNDAG:
Fylld zucchini, 4 personer:
4 hela zucchini
600 g kycklingfärs
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
1 dl parmesan
1 dl mozzarellaost
Färsk basilika
Gör såhär:
1) Gröp ur zucchiniköttet, inte allt men tänk dig nån cm. Stek kycklingfärsen så den är genomstekt.
2) Pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra. Häll i krossade tomater. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.
3) Fyll zucchiniskalen med röran och toppa med parmesan och mozzarella. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter, täck med folie innan gräddning. Servera med ris.
TISDAG:
Fetost och quinoafyllda avocados
ONSDAG:
Chipotle lax med ananas och avokadosalsa
TORSDAG:
FREDAG:
Kycklingfilé i ugn med baconsås
VECKANS GOTTA:
Saftiga blåbärsrutor, ätes med fördel tillsammans med vaniljsås.