Vill du testa något riktigt smaskigt till helgen? Här får du tips på världens härligaste cheesecake med kola. Alltså magisk. Var beredd på att rulla fram sen…. 🙂 Det är några moment när man ska baka denna men det var förvånansvärt enkelt ändå.
RECEPT ca 24 st
20 digestivekex
125 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
Cheesecakefyllning:
400 g cream cheese
3 dl turkisk yoghurt
2,5 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
4 ägg
2 msk vetemjöl
Mjölkchokladganache:
100 g smör
200 g mjölkchoklad
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175C. Lägg digestivekexen i en påse och trampa sönder det till småsmulor, alternativt slänger du i dem i en matberedare. Smält smöret, blanda i digestivesmulet och rör om tills du har en smulig massa.
2) Pressa i detta i en långpanna (ca 25X35 cm) med bakplåtspapper i botten. Låt svalna en stund i kylen. Öppna den karamelliserade mjölken och bred ut detta över digestiveplattan.
3) Blanda samtliga ingredienser till cheesecakeröran. Häll sedan detta över den karamelliserade mjölken. Ställ in i ugnen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. Den ska ha fått lite färg uppepå. Låt den sedan kallna ordentligt.
4) Nu är det dags att göra mjölkchokladganachen. Smält smöret, hacka chokladen och häll i det smälta smöret, ha det på plattan en liten stund så det får hjälp att smälta. Ta av från plattan när allt är smält. Häll i ljus sirap och mjölk och rör om. Låt kallna till den svalnat helt. Häll över cheesecaken och ställ kallt i ca 1 timma. Skär sedan upp i fyrkanter med en varm blöt kniv för raka fina bitar. Pudra med florsocker uppepå.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Herrejäklar, vad gott det ser ut! Du är så duktig.
Men åh! Tack! ❤️
Denna har jag gjort många gånger nu, det godaste jag nånsin ätit.Helt underbar! Gör jättemycket av dina recept och alltid lika gott!
Så himla härligt att höra! ❤️
Ska prova denna kaka, ser jätte god ut. Går det bra att frysa in den?
Det går jättebra!