PåskenTårtor

Citron och kokostårta – PÅSKTÅRTA

Här ska du få tips på en riktigt härlig påsktårta så har jag en här. Den här är magiskt god och fyllningen skulle jag kunna föräta mig på. Den är både fräsch och söt samtidigt, exakt så som jag gillar det!

RECEPT:

Botten

3 ägg
1,75 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning (kokos & citronmousse)

2 dl creme fraiche
1½ dl florsocker
2 dl kokosflingor
1 ½ dl vispgrädde
½ citron (zesten)

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl kokos
1 citron

Gör såhär:

1) Börja  med botten. Klä en springform med bakplåtspapper, gör även kanter av bakplåtspappret så botten får växa sig riktigt hög i formen. Springform på 15-20 cm är lagom för denna botten.

2) Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker ljust och luftigt, jag lät min smet vispa i köksassistenten i ca 10 minuter.

3) Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten för en riktigt smidig och len smet. Vänd försiktigt med slickepott, inte röra hårt utan vända alltså.

4) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills bottnen är helt torr när du känner med sticka. Låt svalna och dela i tre delar. Ett tips är att kyla den lite i kylen eller kanske t.o.m slänga in i frysen en stund. Då kan du den i 3 härliga lager som ser sådär proffsiga ut.

Fyllning: 

1) Vispa creme fraiche och strösocker. Vänd ner kokosflingorna och den rivna citronzesten och ställ i kylen en stund, gärna upp till en timma.

2) Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den. Lägg på kokosmoussen på lagren.

Topping: Riv av skalet på citronen. Vispa grädden. Garnera tårtan med grädden. Blanda den rivna citronen med kokos och strö över hela tårtan.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers