Ni vet ju att jag älskar kyckling! Man får mycket mat för pengarna och så är det ju så gott och enkel mat att laga. Bäst tycker jag kyckling blir när man först steker den så den får yta, och sedan tillagar den i ugnen tillsammans med någon sås. Då får den bäst smak!
Här ska jag bjuda på min Kyckling provencal. En vitlöksdoftande underbar kycklingrätt som jag bara älskar med sötpotatisslantar till!
KYCKLING PROVECAL, 4 port
4 kycklingfileer
3 dl vispgrädde (matlagningsgrädde för ”lättare” sås)
2 dl creme fraiche (lätt creme fraiche för ”lättare” sås)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk dijonsenap
4 klyftor vitlök (minska om du vill ha mindre smak av vitlök)
3 tsk farinsocker
Salt & peppar
(Ev parmesan till topping)
Sötpotatis
Olivolja
Paprikakrydda
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Stek kycklingfilén så den får lite färg på båda sidor. Salta och peppra den lite innan. Steker du i äkta smör får du en härlig och godsmakande yta.
2) Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3) Vispa samman alla ingredienser till såsen. (Älskar enkla recept). Häll såsen över kycklingen. Vill du så kan du riva lite parmesan över hela kycklingen. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 min.
4) Skala och skiva sötpotatisen i skivor. Koka den i några minuter, den ska bli lite mjuk i kanterna.
5) Placera skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda dem på båda sidorna. Ringla lite olivolja över . Skjuts in i ugnen i ca 20 min. Jag brukar köra dessa i ugnen samtidigt.
6) Servera med grönsallad med fetaost i. Så otroligt enkelt och så himla gott!
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.