Mat & vinevent

Morning fredag!

Veckans bästa dag är äntligen här. ❤️ Den när man vet att det alldeles snart är helg och man ska få ha lite lediga dagar med familjen. Det absolut bästa som finns!

Vår helg är rätt öppen, inga direkta planer faktiskt. Älskar såna helger även om det är roligt att ha saker inplanerat. Imorgon skulle det bli uppemot 12 grader här i småstaden, hörde att nedåt hade det varit 17 grader. Vilket lyx!

Hörni, igår var jag inbjuden på lanseringen av ett vitt vin som heter Petite Faiblesse, det var Validwines som bjöd in till deras kontor på Regeringsgatan. Jag var också en del av eventet då jag var med och roddade och även målade glas som alla fick med sig i sin goodiebag.

Det var så maffigt att se så många av sina egna glas uppdukade såhär. ❤️ Färgtemat var Frankrikes flagga då vinet är franskt och den härliga etiketten också går i dem färgerna.

Kolla in champagneskålen? Hur maffig? Den är tydligen handklongad tills den blev sådär häftig!

Foajén bjöd in med den här underbara ranunkelbuketten! Som jag älskar dessa blommor. Vill köpa en idag till fredagsmyset.

Härliga Linn som är VD och ägare hällde upp vinet i denna maffiga vinkaraff. Den var också första priset i kvällens tävling som gick ut på att göra det godaste tilltugget till vinet.



Jag hade den stora äran att få vara med i juryn. Vi gick runt och smakade av alla dessa fantastiska snittar och gav poäng för utseende, smak och hur de passade till vinet.

Mycket vackra skapelser och sååå gott. Jag som är en riktig succer för plock och snittar var ju överlycklig. I det fina häftet fanns också ett recept som jag tagit fram som också passar vinet, det är det HÄR receptet.

Doreen Månsson med sin karl Henrik.

Jennys Rum och spis

Cookies & sweets

Annas mat och bak

Så många mat och bakintresserade som kom på eventet, roligt att florera med likasinnade. Sedan var det de som inte har det som sitt största intresse som ändå klarade sig jättebra i tävlingen. Kolla in Knivlisas uggla tex?

Det blev Jennys Rum & Spis som till slut vann den fina karaffen. Den är värd 5000 kr! Vilket pris va?

Min fina vän Annika var där också. Hon kämpade på bra med snittarna också och fick till riktigt goda.

När eventet sedan var slut fick de dricka ur sina glas och så packade vi in dem så de kunde ta med dem hem efteråt. ❤️

Lyckat event och jättekul att få vara en del av den. Gillar event med mat inblandat. Jag som älskar mat. Allra helst plock. Ibland kan vi äta plock till middag istället för mat, det är ju sååå gott!

Ikväll vet jag dock inte riktigt vad vi ska äta. Vad äter ni ikväll? Kom gärna med tips!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
4 years ago

Ikväll ska vi göra räkmackor alltid gott!

niinis
niinis
Reply to  Frida
4 years ago

Åh vad gott! Det gör vi aldrig här hemma, det måste jag verkligen göra någon kväll.

Elin
Elin
4 years ago

Hemma hos oss blir det broccolisoppa och ett gott bröd till.

Tidigare har du ju skrivit om nära och kära som drabbats av cancer. Jag tror att vi är många i samma situation. När en gammal vän gick bort i början av året och lämnade fru och barn ensamma kvar så kände jag att jag ville göra någonting. Nu har jag och mitt lag, 0-24, startat en insamling till förmån för Cancerfonden. Jag skulle bli jätteglad om den fick så mycket spridning som möjligt. Vi vill bidra till forskningen så den här sjukdomen gör så lite skada som möjligt. Vi vill inte att familjer ska behöva leva med rädslan, smärtan och ev tomheten som en cancerdiagnos kan medföra. Tillsammans kan vi göra skillnad för forskningen.
https://0till24.wordpress.com/2019/04/04/insamling-till-forman-for-cancerfonden/

Om du inte tycker att det är ok att jag delar detta här så får du radera kommentaren. Det är bara att jag känner så starkt för det här och önskar att insamlingen kan få spridning.

niinis
niinis
Reply to  Elin
4 years ago

Självklart får du dela den här! ❤️ Den där vidriga sjukdomen!

Sarah
Sarah
4 years ago

Fina Nina! Vilket mysigt event.
Jag är så nyfiken…har jag missat eller visst har du inte berättat vad du gör på ditt nya jobb i huvudstaden..? Berätta snälla! Kram

Annika
Annika
4 years ago

Jag ska göra pizza med räkor, oliver, champinjoner och kronärtskocka. Mozzarella och annan god ost på också!

Therese
Therese
4 years ago

Här blir det nåt asiatiskt hopikok

Nästa inlägg

Parmainlindad kycklingfilé i balsamicosås och parmesanfylld potatisgratäng

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x