Tänkte tipsa om något gott till helgen. Lite roliga tips på nya maträtter är i alla fall alltid välkommet hos mig.
Den här rätten är såååå god och något som du snabbt slänger ihop faktiskt, och det är så sjukt gott så tungan krullar sig.
Parmainlindad kycklingfilé med parmesanfylld potatisgratäng och balsamicosås, 4 p.
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 pkt parmaskinka
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
2 msk kalvfond
1 msk soya
Salt
Peppar
Potatisgratäng
10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 lök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
3) Potatisgratäng: Skala och skiva potatisarna. Jag skivar alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan.
Tips: Servera potatisgratäng i portionsform.
Följ mig gärna på min Facebooksida och
Hej. Tänkte göra denna idag och undrar vilken storlek det ska vara på creme fraiche burken, 2,5 dl eller 5?
// Petra
2,5 dl ska det vara. 🙂
Gjorde denna igår kväll till släktkalas, det blev superuppskattat av alla och så enkelt att göra (med färdig köpt potatisgratäng;)).
Stort tack för receptet.