Måste snabbt in för att tipsa dig om en perfekt bakelse för påskbordet. Dessa är såååå enkla och såååå goda alltså. Tänk att något så enkelt kan vara bland det godaste?!
PÅSKIGA RULLTÅRTSBAKELSER, 12 st
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
strösocker till utsidan
Fyllning:
3 dl vispgrädde
250 gram mascarpone
1,5 dl lemoncurd
1 st citron, skal och saft
Garnering:
3 dl vispgrädde
2 burkar konserverade mandarinklyftor
Chokladströssel
Citronströssel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt.
2) Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.
3) Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter.
4) Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna.
5) Fyllning: Vispa grädden. Blanda grädden med mascarponeosten och lemoncurd, citronsaft och det rivna skalet. Bred ut krämen på kakan. Rulla ihop kakan och skär upp i 12 bitar.
6) Lägg några mandarinklyftor på varje bit, spritsa grädde över varje och avsluta med strössel.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR