Vill du bli avslappnad?

Innehåller affiliatelänk samt reklam för Bobbys Superhair

Godmorgon raringar!

Idag är det ÄNTLIGEN FETTISDAAAAAAAGEEEEEN! Ska du äta någon semla? Det ska jag! Jag bakade semlor igår som jag nallade av redan igår kväll. Gjorde lågkolhydratssemlor och dom blev så jäkla goda. Vill du ha recept tro? Kommentera eller klicka i hjärtat nedan vetja. ❤️

Jag hann inte in till dig mer igår kväll, jag hade nämligen en ”vårda son” kväll här. Mellan har såna jäkla problem med spänningar i nacken och då får han spänningshuvudvärk och annat tjafs.

Mami såg då till så han låg på spikmattan och sen masserade jag honom med tigerbalsam så nu tror jag han är lite bättre.

Jag ÄLSKAR verkligen spikmattan!

Den här har vi, den är från OBH Nordica. Hittade inte just den någonstans men den är likadan som de traditionella. HÄR hittade jag en som är samma sort. Den var nedsatt nu också.

Spikmattan blev ju årets julklapp 2009 vilket ju är över 10 år sedan så kanske har du slängt in den i en garderob eller ett förråd? Ta fram den för tusan då spikmattan är högst lika aktuell nu som då och så jäkla grym för våra kroppar!

Det finns en fysiologisk förklaring till varför spikmattan fungerar så bra. När du ligger på spikmattan sänder spända triggerpunkter i kroppen signaler till ryggmärgen och då tillverkar hjärnan kroppseget morfin, så kallade endorfiner.

Kolla bara allt som spikmattan är bra för:

* Hjärnstress. Spikmattan är grym för den vardagliga stressen i hjärnan. Hämta, lämna barn, pressen på jobbet, vara alla till lags osv. Ligg en kvart på spikmattan så hjälper den dig att komma ned i varv.

* Depression. Vid regelbunden användning sägs spikmattan lindra och påskynda förbättring. På bara en kvart har endorfinerna gjort underverk för dig

* Läker muskler. Spikmattan lindrar och läker onda muskler vid exempelvis träningsvärk. Under vila kan musklerna reparera och byggs skadade muskelfibrer.

* Ökar blodcirkulationen. Får igång blodgenomströmning och cirkulation i hela kroppen. Blodkärlen vidgas, vilket gör att muskelkramper släpper och värk avtar

* Minskar smärta. Spikmattan lindrar smärtor. Spikmattans tryck mot ryggen aktiverar produktionen av de kroppsegna endorfinerna och oxytocinet. Endorfiner är kroppens ”drog” som frigörs t ex när man tränar. Oxytocinet är kroppens eget ”lugn och ro” hormon. Då kroppen frigör dessa hormoner blir man mer avslappnad och man känner mindre smärta.

* Sömnen. Spikmattan förbättrar nattsömnen. Är det så att du har svårt att somna på kvällen, lägg dig på spikmattan. Oftast somnar man inom 15 min. Vaknar du mitt i natten och har svårt att somna om? Ha spikmattan vid sängen och lägg dig på den, du somnar oftast om inom bara några minuter. Behöver du en powernap? Lägg dig på spikmattan så somnar du…. obs: ställ klockan. Man kan sova på den hela natten men den skönaste är att dra bort den just innan man slumrar ordentligt. Jag somnar VARJE GÅNG som jag lägger mig på den.

Ja det finns massor den där spikmattan är bra för. Jag känner människor som alltid har den under sig när de ska sova. Själv så slumrade jag just en stund efter att jag legat på den, får alltid ett sånt lugn i kroppen efteråt.

Men hörni, apropå Mellan. Hittade gamla bilder på honom när han fick åka till Bobby och klippa sig för första gången. Han hade önskat sig att få bli klippt av honom så då ordnade vi en tid.

Haha, lilla sötisen! Hur glad var han inte då? Han var så liten då. Året är 2013 och Elliot hade preciiiis fyllt 15 år.

Kolla Hannahs William? Så liten! Vilket gäng, minns att vi gick och åt på Vapiano efteråt. Det skulle man ju enligt ungdomarna.

Hörni, Bobbys hårkapslar firar 4 årsjubileum nu! Vill du passa på och handla dessa förmånligt så får du 3 till priset av 2 just nu. Du hittar dom HÄR.

Nu ska jag fixa frukost till mig här. Sen är det mest jobb för min del.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Li
Anne-Li
5 years ago

Hej , jag kommer ihåg att din mamma provat Bobbys superhair, märkte hon någon skillnad på kvalité och mängd?

niinis
niinis
Reply to  Anne-Li
5 years ago

Jaaa, gud mamma är såååå nöjd. Hon säger att hon vill börja sälja Bobbys kapslar. Hon var fått både tjockare och mer hår. Aldrig haft så bra hår i hela sitt liv. Ja så hon är såååå nöjd!

Nästa inlägg

Smoothie med extra allt

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x