Dags för veckans matsedel, hoppas det ska inspirera till något gott att äta därhemma.
MÅNDAG
TISDAG
Fetaostgratinerad lax med hemlagad potatismos
ONSDAG
Köttbullar med gräddsås
TORSDAG
Honungslime kyckling med ananassalsa
FREDAG
RECEPT TACOGRATÄNG ca 8 pers
5 dl creme fraiche
300 g philadelphiaost
800 g köttfärs (quornfärs för vegetariskt)
1 burk krossade tomater
2 påsar tacokrydda
1 burk skivades svarta oliver
½ liten burk majs
några jalapenos
250 g riven ost
nachoschips (äter du LCHF hoppar du över dessa)
Gör såhär:
1) Blanda creme fraiche och philadelphiaost till en krämig röra.
2) Stek köttfärsen enligt anvisningarna för tacoköttfärs. Häll i 1 burk krossade tomater. Låt koka upp och puttra en stund. Ca 5 min.
3) Bred creme fraicheröran på en stor plåt med bakplåtspapper under (inget måste men jag hade det).
4) Bred ut tacoköttfärsen uppepå.
5) Ha på oliver, majs och jalapenos. Avsluta med att strö över all ost.
6) Grädda i 225 grader i ca 15 minuter eller tills all ost smält och fått lite färg. När du tar du de ur ugnen så sticker du i nachoschips i själva gratängen.
Servera med grönsallad och extra nachoschips och lite såser, HÄR tipsar jag om 3 olika som passar perfekt till!
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa mer recept, inspo och tips!