KycklingrätterMat - Bak - ReceptMiddagstips

Krämig kycklinggryta

Innehåller annonslänk

Idag lagade jag mat i crockpoten igen. Det blev verkligen helt fantastiskt. T.o.m jag som själv lagade maten satt och hummade och sa ”Fifasen så gott detta var” högt. Tony var lyrisk. Nu vill han inte äta annat. Haha….då måste man ha lyckats med maten tänker jag. 🙂 Har du ingen crockpot kan jag verkligen rekommendera dig att investera i en sån. Enklare matlagning är väl svår att hitta. Du förpreppar endast och sen skköter crockpoten allt själv. I flera timmar tar den hand om maten och du kan göra annat. Hur lyxigt? Jag har den HÄR crockpoten och den har fått bäst i test. förstår verkligen det då den är kanonbra.

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA I CROCKPOT, 6 pers:

6 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
3 msk tomatpure
2 kycklingbuljongtärningar
0.75 dl soltorkade tomater
1 palsternacka
1 dl svarta urkärnade oliver
3 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 tsk färsk oreganopasta (ser ut såhär)
funkar med vanlig färsk också
3 msk färsk timjan
3 msk färsk basilika
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
1/3 dl grädde

Ca 10 cocktailtomater

GÖR SÅHÄR:

1) Börja med att steka kycklingfiléer i olja, jag hade färska. Har du frysta så tinar du dem. Salta och peppra kycklingen. Pressa på vitlöken och låt steka runt med kycklingen i någon minut. Gör detta när kycklingen nästan är klar.

2) Ta ur kycklingfiléerna och lägg i dem i crockpoten. Gör du denna rätt i en gjutjärnsgryta så lägger du dem i den. Spar oljan du stekt i i stekpannan. Häll i vatten, grädde, hacka i buljongtärningarna, kalvfonden, vinägern, dijonsenapen, oreganopastan och tomatpuren. Vispa runt i pannan så allt blandas ihop. Häll allt över kycklingen.

3) Skala och skär palsternackan i mindre bitar, ha i den. Ha också i soltorkade tomater, cocktailtomater och oliver. Sätt crockpoten på högsta värme och låt tillagas i 3 ttimmar. Gör du i gjutjärnsgryta så har du den med folie som lock i ugnen på 130 grader i ca 3 timmar. Efter ca halva tiden har du i timjan och basilika.

4) När det är ca 20 minuter kvar blandar du majsstärkelse och grädde i ett glas. Häll i och blanda runt. Låt puttra tiden ut.

Servera med ris, potatis eller pasta.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

 

Kommentarer

  1. Helene i Götet

    Tack för tips; åh så gott det ser ut! Har funderat på en crockpot men nu slog jag till; gillar god mat men tycker ibland att det tar ’för mkt tid’ att laga. Nu blir det snart god gryta här med:-) Tar gärna emot flera såna recept. Ha en fin finfredag goa Nina hälsar Helene

    1. niinis
      niinis

      Du kommer inte att ångra dig, världens bästa är den. Lättare matlagning kan man inte hitta. Vi låter vår stå framme, då använder man den mycket oftare. Ett tips! 😀👍🏼😍 Stor kram och trevlig helg! 😘

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers