Verkligheten

Energitjuvar och vem är du?

Godmorgon!

Mycket tankar här på morgonen. När man är hemmavid mycket och i sina egna tankar så hinner man tänka, det kan jag lova er. Det är mycket som far i den här hjärnan alltså….

Ska faktiskt dela med mig lite tänkte jag.

Något jag märkt förändrats för mig när jag blivit äldre är att jag älskar inspirationen jag får. Det kan handla om all sorts inspiration. Ett instagramkonto som ger mig feelgood känsla, en blogg som motiverar mig att tänka annorlunda när jag är deppig, någon har köpt en ny snygg sittpuff som jag också blir sugen på, någon ger förslag på hur man får en morgon att bli så smidig som möjligt, någon tipsar om en fin och perfekt täckande foundation och någon ger mig ett ordspråk på något andligt som jag verkligen suger i mig. Jag älskar det och känner riktigt hur min energi fylls på av sånt. ❤️

Något jag också märkt är att jag inte längre har tålamod på samma sätt med saker som suger min energi. I morse så avföljde jag en (jag avföljer väldigt sällan) som länge gett mig inspiration, jag avföljde den personen överallt så att säga. Anledningen var att jag känner att det inte ger mig något längre, tvärtom så stör jag mig lite och då ska man sluta följa. Man ska aldrig hänga kvar för att få irritera sig, det ger varken mig eller den personen något. Tvärtom så sinkar det min energi, så varför fortsätta? Finns absolut ingen anledning.

Här på bloggen fanns länge en kvinna som störde sig så gruvligt på mig. Allt jag gjorde var fel. Hur jag såg ut var fel osv. Det var aldrig bra! Jag måste ha varit den där personen som sög hennes energi. Den här bloggen har modererade kommentarer som godkännes av mig och också av Tony. Till slut kände t.o.m Tony som inte är av den känsliga sorten att det behövde få ett slut. Det slutade med att jag sökte upp henne och förklarade hur jag kände med allt.

Det var en helt vanlig kvinna… mamma osv, inget hemskt troll som bara vill folk illa. Ibland tror jag att personen som vill vara elak kanske mår skit själv. Kanske genomgår något jävligt tufft och så får man se lite yta på någons blogg och så slinter det. Man kan helt enkelt inte låta bli att skriva något elakt då man är så inihelsickes ledsen eller trött på något i sitt eget liv. På något sätt har jag förståelse för det, dock så har jag noll förståelse för när man börjar skriva elakt. Då är det bättre att bara låta det vara. Då är det bättre att gå vidare i sitt liv, söka sig till människor som ger lite energi och feelgood. Någon som kan ge lite igenkänning kanske, sånt brukar göra en gott. Det är ALDRIG ok att sitta och skriva skit till en människa man inte känner på riktigt om man inte kan göra det öga mot öga, så känner jag. Jag har inte hört ifrån henne sen dess och jag hoppas att det fortsätter så.

Det fanns en tid när jag låg sömnlös för en elak kommentar. Jag fick hjärtklappningen från helvetet, blev torr i munnen och tårarna rann. Jag kunde inte sova på en hel natt. Detta är helt sant. Lägg då till att jag var som mest hypokondrisk då… Såhär i efterhand kan jag inte förstå att jag orkade fortsätta blogga.

Till saken hör också att jag har världens snällaste och härligaste läsare, jag får i stort sett aldrig skit… men när jag väl fick det och mådde så otroligt dåligt i själen själv så blev det övermäktigt.

Jag är så glad att jag inte längre är så. Självklart är man människa och dessutom av det känsligaste slaget så en elak kommentar är ju aldrig rolig, men idag har jag ett annat självförtroende och en annan självkänsla. Jag har slutit fred med att alla inte kan tycka om mig. Jag vet att det snackas skit (får ofta höra vad som sägs men orkar inte lägga energi vid det heller längre) och så är det att vara offentlig. Man får på något sätt ta den baksidan av att man syns och hörs hela tiden. Alla gillar inte det och många har åsikter om det. Dom skulle bara veta kan jag tänka ibland.

Det gick många år där jag verkligen gjorde precis allt i min makt för att vara omtyckt av alla. Det kan man kalla för ren och skär självmisshandel. Ingen ska hålla på med sån skit. Alla har fått sitt liv för att leva det åt en själv, inte leva det åt någon annan eller behaga någon annan. Idag gör inte en elak kommentar ont på det sättet, jag blir mer förundrad över hur människor kan fungera? Jag kan fundera på hur den människan mår egentligen och skulle kanske gärna ta reda på var skon egentligen klämmer. Men så kan man ju inte heller hålla på, hobbypsykolog kan jag vara till mina nära och kära istället. 😂

Såhär är livet. Man kan inte behaga alla. Alla passar inte ihop så att säga. Tråkigt vore ju om vi alla var exakt likadana, hur skulle vår värld vara då undrar man ju? Man ska nog istället acceptera att vi alla är olika med olika åsikter, levnadsstil, värderingar och tankar. Gillar man det inte så MÅSTE man ju inte ha den personen i sitt liv. Det är upp till alla att välja själva. Det enda vi själva kan påverka är våra egna val. Vad väljer man att göra i olika situationer, vilka människor väljer man att ha i sitt liv, vad får påverka mig och på vilket sätt. Det är ju så enkelt egentligen….

Vi är alla bara människor som försöker göra så gott vi kan och med ett så gott hjärta man kan ha. ❤️ Så är det i alla fall för mig!

Nu är jag nyfiken på dig! Kan inte du berätta lite kort om dig, jag är nyfiken på vem just du är och hur du tänker kring energitjuvar och feelgood!

Sätter ihop ett litet frågeformulär om det känns lättare att svara på.

ÅLDER:

JOBB:

INTRESSEN:

BARN?:

VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?:

MITT TIPS FÖR FEELGOOD:

BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT:

Nu ska jag skynda på min 10 åring att äta frukost, klä på sig, borsta tänderna och packa sin väska.

Vi hörs sen!

Kram Nina

Kommentarer

 1. A-L

  ÅLDER: 46

  JOBB: Kontorschef bank

  INTRESSEN: Vara ute i naturen alla årstider, skidåkning, skoter, fiske, laga mat på öppen eld. I övrigt så matlagning, bakning, inredning, lyssna på ljudböcker, motionera

  BARN?: 3 st, 6, 13 och 16 år

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Jag försöker att undvika/göra mig av med energitjuvar

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Lev i nuet, vistas i naturen, motionera, lyssna på böcker, poddar mm

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: jag såg dig när du medverkade i Hela Sverige bakar och tyckte att du verkar vara en skön typ

 2. Sophia

  Hej, roligt med ett frågeformulär:)
  Jag är 38 år, jobbar som boendestödjare. Mina intressen är läsa, se på film/serier, träna, äta god vego mat, umgås med familj och vänner.
  Jag har 2 grabbar, 14 och 19 år.

  När något suger energi försöker jag att utesluta den/det fr livet. Har en kollega som suger energi, är dränerad efter ett arbetspass men jag jobbar på att stänga ut det som gör att kollegan tar min energi.

  Feelgood för mig är att gå promenad i alla väder, gillar kyla och frisk luft bäst eller att se en favorit film.

  Jag ramlade över din blogg av en slump när jag letade recept och har fortsatt att ramla in sedan dess 🙂

 3. Cecilia J

  Hej Niinis! Jo jag heter Cecilia, är 44 år och jobbar som elevassistent på en gymnasieskola i Helsingborg. Har 4 barn vilka 3 st är grabbar o 1 dotter som är äldst. Min dotter flyttade hemifrån i somras o det kändes tufft😪Såklart gläds man men mitt mammahjärtat gråter floder❣️Så nu är det bara en massa testosteron i hela huset😏Intressen är musik, konserter, allt med det övernaturliga, följa serier, katter, ut o promenera, politik och matlagning. Det är så olika med vad som suger energi..i mitt jobb måste jag lägga sånt i en ”låtsas väska” innan jag kommer hem..Annars har jag mycket sånt runt mig tyvärr. Vi har många invandrar ungdomar vilka har upplevt fruktansvärda hemskheter under sina barndomsår o vid flykt..Stackars alla barn o ungdomar i detta kaos😰Ja feelgood för mig är att se hur bla insamlingar till allt från ensamma föräldrar m barn till gamla människor får guldkant på tillvaron i detta hårda samhälle👍🏼Även insamlingar till barn o vuxna med allvarliga sjukdomar är fint att se, alla kan vi hjälpas åt. Jag tycker även att feelgood för mig är även det andliga, se program där de får hjälp med ”något” de inte kan förklara..hoppas du förstår vad jag menar..Jag har läst din blogg i flera år o har följt dig länge. Gillar hur du skriver o känner igen mig i mycket✌🏽Vi är i liknande ålder o har tyvärr samma kroppsliga trubbel, har fått en del väldigt bra tips för min hälsa tack vare dig🙏🏾❤️Så tack Niinis för att du delar med dig😻Jag önskar dig allt gott o ett inre lugn i livet❤️

  1. niinis
   niinis

   Vad härligt att höra att du fått hjälp med en del kroppsliga problem, det gör mig glad. ❤️ Andlighet ligger mig varmt om hjärtat så jag förstå precis vad du menar, man hämtar mycket kraft ifrån det. Tack för dina fina ord! Kram 💕

 4. Emma

  ÅLDER: Emma snart 35 år ung 😎

  JOBB: Förskollärare

  INTRESSEN: Tränar gärna när jag har tid, bakar, lyssnar på poddar och spenderar så mycket tid jag kan med familjen❤️

  BARN?: En pojk 3 1/2 och en flicka 1 1/2

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Förr gillade jag bara läget, tog åt mig av det jag kanske inte behövde egentligen, tog på mig alldeles för mycket och sa till allt.. inklusive energitjuvar. Nu har jag i takt med att jag blivit äldre, blivit mamma och förlorat min pappa blivit väldigt mycket bättre på att sålla bort det där som bara tar energi istället för ger. Jag har lärt mig att man kan säga nej utan att ha en särskild anledning och man behöver inte få dåligt samvete.. då säger man ja till sig själv istället! Inte alltid helt lätt men jag har blivit bättre på det iaf!

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Kramar, omtanke, kärlek, choklad, träning ❤️

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Jag snubblande nog in här av en tillfällighet, men det är jag väldigt glad för! Du verkar vara så genuin och härlig och man blir alltid glad och pepp av att läsa dina inlägg ❤️

  1. niinis
   niinis

   Fina du, tack för rara ord! ❤️

   Bra att du tagit tag i energitjuvarna. Man ska komma ihåg att det enda man gör med att låts dem suga energi är att vara elak mot sig själv. Ingen kommer någonsin att tacka dig för det, så heja dig när det kommer till att bli ännu bättre på just det, det är värt det…jag lovar!

   Kram till dig! ❤️❤️❤️

 5. Sandra

  Hej. Något som förvånat mig men fått mig att tänka till är detta; jag är en tjej på snart 40 år, är helt ok med mig själv och tycker jag har ett fantastiskt liv med underbara ungar; MEN jag har märkt hur dåligt jag kan må utav att följa alla kändisar, bloggare och you name it på insta etc. Jag jämför mig inte, det har jag inget behov av, men all input av dessa perfekta liv, kroppar, hälsosamma liv.. det står mig upp i halsen! Så nu har jag avföljt de flesta och ska se om det får mig att faktiskt tycka ännu mer om mig själv och kanske sluta stressa över nya saker som jag verkligen villhöver (fast inte behöver alls egentligen..) Jag är verkligen ingen som tycker illa om dessa människor, tvärt om, men det blir någon inre stress av detta. Därför gillar jag sådana konton som ditt, som bjuder på verkligheten på alla sätt! Kram 🌷

  1. niinis
   niinis

   Men tack fina! ❤️❤️❤️ Vad glad jag blir! 🙏🏻

   Jag förstår vad du menar. Jag följer vissa såna konton själv och ja, det gäller att ha rätt mindset när man gör det. Annars kan det nog bli precis så som du beskriver det. Att det stressar en och att det kan få en att må riktigt dåligt. Tycker du är klok som då istället avföljer och hämtar kraft ifrån något som istället ger dig lugn, feelgood och att du känner dig positiv av det.

   Mitt mindset när det blir föööör perfekt och överväldigande är att förstå att den personen driver sitt konto endast som en influencer. Den personen har tagit sitt konto/blogg etc för att bara influera, inspirera och just bara visa det perfekta, tillrättalagda och nästan oåtkomliga. Både du och jag vet ju att alla människor har sin kappsäck hur perfekt det än kan se ut utåt, oftast så visar det sig förr eller senare. Så försöker jag tänka.

   Men du har gjort helt rätt, blir du stressad och mår dåligt av det – strunts i det då. En stund eller för alltid.

   Stor kram! ❤️❤️❤️

 6. Katja

  47 år
  Jobbar inom socialtjänsten
  3 barn,två söner 21,19 år samt en dotter som fyller 9 år 14/2😊
  Det som suger energi försöker jag välja bort i största mån. Vissa är ju svårare att välja bort så då försöket jag bunkra energi till såna tillfällen/ möten. Jag läser på bloggar som din, inrednings tidningar , träna, se serier, skriver.
  Började läsa din blogg för att den ger energi 🌺😊

  1. niinis
   niinis

   Vad roligt, vi har barn i nästan exakt samma åldrar. 😅 Ja, energitjuvar kan väljas bort och så finns det dom som kanske inte är lika enkla att välja bort. Ett tips är att ”stänga av” dig innan du träffar dessa människor. Visualisera att du sitter i en stor glasbubbla, visualisera hur glasdörrarna liksom stänger kring dig innan du ska träffa personen. Tar bara några minuter att sitta och blunda och se detta framför dig, gör verklige mer än du kan ana! Testa nästa gång vetja.

   Kul att du får energi av min blogg! Det gör mig glad…. stor kram! ❤️

 7. Inga

  Du har en väldigt skön o ärlig blogg utan en massa krusiduller…gillar!Och humor,skrattar högt många gånger när jag läst här 😅😘

  Jag är en finlandssvensk mamma på 42 år med 3 tonåringar. Jag jobbar som tandskötare och driver ett litet hembageri på sidan om.Livet är oftast intensivt men också alldeles härligt!Älskar att träna och röra på mej, resa o umgås med vänner..och GOD mat!Feelgood tips!Måste säga träning. Mår alltid bäst då o är typ lycklig efter varje gång!Att umgås med de man känner ger så mycket och no,no för energitjuvar. Tror att jag hittade din blogg via Instagram faktiskt.
  Ha det bäst!

  1. niinis
   niinis

   Tack snälla för dina fina ord! ❤️🙏🏻❤️

   Så kul att du driver hembageri vid sidan av! Hur funkar det? Berätta gärna. 😀

   Bra tips med träningen, det gör susen för just sånt. Där kan man hämta massor av energi och få en dålig dag att bli bättre t.o.m.

   Massa kram! 💕

 8. Lina

  Ålder: 38
  Jobb:Boendehandledare
  Intressen: Har dåligt med egna intressen men är beroende av att läsa böcker.
  Barn: 1
  Vad gör jag åt det som suger energi: ingenting just nu tyvärr….
  Mitt tips för feelgood: bra bok,gott vin och god mat. Umgås med mina närmaste.
  Började läsa bloggen för att: kom nog hit via google. Fastnade bland annat för att vi har barn i samma ålder.

  1. niinis
   niinis

   Då är ditt intresse att läsa böcker. 😀👍🏼❤️

   Försök kämpa med det som suger energi, var snäll emot dig själv och gör dig själv den tjänsten. Det är så inte värt att låta dem tömma dig på din egen starka energi. Visualisera dom jag skrev här ovan. Visualisera glasbubblan innan du träffar dessa människor, jag lovar att det kommer kännas bättre. ❤️❤️❤️

   Kram till dig! 😘

 9. Susanne

  ÅLDER: 36

  JOBB: Receptionist/telefonist

  INTRESSEN: Baka,läsa,träna och umgås med familjen såklart 🙂

  BARN?: 2 stycken , en pojke och flicka. Snart 7 och 10 år gamla

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Försöker att ta bort sådant som suger energi. Har fått tagit bort en del vänner som tyvärr bara tog och tog.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Baka och jogga

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Jag hittade den av en slump och har sedan dess varit en trogen läsare. Ni verkar vara helt underbara människor.

  1. niinis
   niinis

   Tack fina du! 😘

   Bra att du satte stopp för energitjuvarna, det är jobbigt när man precis gör det men vilken lättnad det är efteråt. 🙏🏻😍

   Kram kram ❤️

 10. Fia

  Hej jag är Fia ☺️
  38 år gammal , snart 39🎉.
  Jag är stödassistent på ett korttidsboende för ungdomar.
  Mina intressen är båtliv, skogsliv, trädgården , blommor , hundar o virkning , matlagning .

  Jag har två barn , en dotter på 15 och en son på 20.

  Jag försöker göra något åt det som suger energi , bytte tex jobb nyss pga att det tog för mkt energi . Sedan gallrar jag bort enegitjuvar . Tror alla är borta nu 🤭.

  Feelgood = en låååång promenad med våra två hundar , en fisketur eller plocka svamp eller bara ta en kaffe framför en film en tisdag kl 12.30 ( som jag ska göra nu)…

  Ramlade in på din blogg o det är den bästa , feeeeeelgooood stämpel på din blogg ☺️

  1. niinis
   niinis

   Tack så mycket, att du får feelgood här inne är verkligen underbart, det gör mig glad. ❤️

   Bra att du bytte jobb, det är exakt en sån grej man ska göra om det inte känns bra. Man ska försöka våga lyfta sig själv ur en sån situation, gör det inte gott och det suger energi så ska man försöka börja leta nytt. Det kan vara en sån grej som öppnar massor med nya härliga dörrar i ens liv.

   Kram ❤️

 11. Skatan

  ÅLDER: Alldeles snart 48 bast- men jag har börjat att säga ” jag är i femtioårsåldern” ( hoppas väl att någon ska säga .. Men VA? är DU? .. det kan man ju iiiiinte tro – johåårå kommer jag svara och skratta åt min synliga ungdomlighet)

  JOBB: Sr. Sales manager på ett litet företag

  INTRESSEN: ? Asså .. jag är så tråkig att jag måste tänka efter.. Men sjunga! Laga god mat och baka ibland. Horoskop tycker jag är kul. Älskar naturen ( borde befinna mig mer i den) Dansa ( vet du kanske– men inget får en att må så bra som att jucka i takt till bra rivig och medryckande musik- gärna med ett finger i luften och är det riktigt bra.. då åker läppar in ( pratar om munnen ….) men du vet koncentrationsläppar.. in men läpparna och ihop med munnen- som en tvättäkta 50-taggare

  BARN?: Två vuxna utflyttade döttrar ( 28 och 21 år) Två underbara barnbarn 7 och 3 – asså greppa: jag ÄR mormor. Jag ÄLSKAR det.

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: För det första andas jag. Jomen på riktigt – är jag riktigt jävla besviken eller ledsen. Ja eller bara redigt förbannad- då andas jag fokuserat. In genom näsan- så jävla långt andetag att varenda liten cell i lungorna får syre och att bröstkorgen nästan krockar med hakan- sen andas jag saaaakta ut genom munnen -en lång lång utandning – och fokuserar på det som jag ” blåser bort” .. det funkar på allt.. tjurig man – otrevlig kund- en ledsen känsla. Ett par kanske tre sådana andningar och det känns tammetusan bättre. Ett annat sätt som kanske är det viktigaste och ibland det svåraste är att jag helt enkelt säger det jag tycker,jag har alltid varit en jävla pleaser.. som vänt ut och in på mig själv för att andra inte ska ” bli ledsna” eller kanske ”tycka om mig” eller för att dem ska ” må bra och trivas .
  Visst är jag ibland exakt så även idag, men för att jag vill själv. Idag uppfattas jag som en ganska rak person.
  Det sämsta med det, är att om man uppfattas som rak så ligger det nära till hands att man är rivig/hård/bestämd … Så jag är noga med att jag inte drar det till överdrift och behöver verkligen inte säga sanningar till folk som sårar eller skadar. Det är inte det som det går ut på. Utan mer rak/ärlig inför mig själv. Att det inte är så farligt att säga nej, eller vad jag tycker.Att göra någon annan människa ledsen har aldrig gett någon någonting någonsin.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Varje morgon efter morgonpinken – när jag står och tvättar händerna . Så smilar jag upp mig. Det låter banalt- men fasen man kan till och med bli glad av sitt eget leende. Man sätter ribban på nåt sätt. Dansa-lyssna på musik. Och framför allt sjunga- åh vad man kan må bra av att låta stämbanden få darra lite. Att gå ut i skogen. Andas i friska luften. Ett annat.. duscha, smörja in sig, sminka sig och bara njuta av sig själv i spegeln. Att sluta hetsa över kroppen- det kan få vem som helst att må bra. Att njuta av en smekning- istället för att tänka ” nejnejnej- det är omöjligt för mig att dra i magen i den här posen” Om du lyckas att få en annan människa att skratta och må gott- alltså DET är en höjdare. Ge kärlek- för att få kärlek. Ge glädje – för att få glädje!

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT :jadu Nina.. grejen är den att jag hittade en blogg med en ”så sjukt rolig brutta” som skrev på ett sätt som fick mig att garva så gott. Det här var på någon bloggsida ( kanske en vanlig typ wordpress eller nåt ) innan du var med på bloggfamiljen. Vette fasen men jag har för mig att jag hade googlat på något som du hade testat .. det kan ha varit ..nää kommer inte ihåg.. Men då började jag läsa dig lite då och då och gravade så GOTT! ( jag vill minnas att du var en aningen mer frispråkig på den tiden alltså..hahahhahaha ) Men jag hade ju inte fattat att jag kunde spara dig i ” favoriter” så jag minns att jag varje gång fick googla för att komma till din sida. hur länge har jag stalkat dig – egentligen? Milo var väl bara en liten bebis då .. jösses.
  Konstigt nog så tittade jag inte på ”hela Sverige bakar” när du var med.. det där är fortfarande ett frågetecken för mig.. visst det kanske inte passade tidsmässigt eller så hände det något annat i mitt liv just då . men jag hade ju kunnat kolla på play kan jag tycka Har sett några snuttar här och där efteråt och ja- du ÄR fantastisk.
  Nu är du både Favorit och Bokmärke <3

  1. niinis
   niinis

   Åh Skatan så glad jag är att se dig här! ❤️❤️❤️

   Älskar att läsa dina rader, dom ger MIG energi och feelgood. Jag tror många håller med! 🙌🏻😍

   Alltså dansa är verkligen såååå bra. Jag har gjort det nångång men kommit av mig helt o hållet. Måste verkligen göra ett ryck där känner jag. 👍🏼 bra tips! Däremot är jag jäkligt duktig på att lyssna mig lomhörd på bra musik i bilen! Jag ääääälskar att köa favvolåten på repeat i bilen och sjunga med…. bästa bästa! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

   Andas är bra skit! Visade mina andningsövningar här häromdagen och dom har hjälpt mig att hitta lugnet. Andningen för underverk verkligen.

   Haha! Jaaaa jag var mer frispråkig. Men tyvärr så tappade jag lite på vägen av det i takt med att bloggen växte sig så stor. Fick MYCKET skit tack vare att jag var just frispråkig, många pekpinnar och åsikter om hur mitt språk var så jag tappade det lite där. Tog in för mycket under den perioden jag själv mådde så dåligt och lät dessa ord färga hur bloggen utvecklades…. tyvärr. 😪

   Ja men Hela Sverige Bakar. Det är sååå tråkigt men några säsongen är nu borttagna ifrån TV4 play. Tack och lov så var det en deltagares mamma som spelade in alla avsnitt så nu ska vi klura ut hur jag ska få fatt på dessa. Det ska gå att kopiera på något sätt. Vore ju så kul att visa er ju! 😍

   Tack för jag för vara din favorit Skatan! Du är underbar! Kraaaam ❤️

 12. Ann

  Ålder.55
  Tror att folk kan bli irriterade på att allt ska vara så positivt och glammigt i många flöden. Klarar själv tex inte av att följa en stor blogg längre, när jag känner att personen i sin blogg döljer mycket bara för att hon vill att allt ska se bra ut på ytan.Bor man i samma område, så kommer det ju ändå fram. Tack för din fina och härliga blogg och hoppas du blir kry från alla baciller snart.

  1. niinis
   niinis

   Ja, den är ju jobbig alltså. Om man låtsas så mycket pch folk i ens område ändå märker hur allt är….ja då blir det ju lite jobbigt kan jag känna. 😪 Då undrar jag alltid hur den personen egentligen mår. Blir sådär omhändertagande och skulle vilja knacka på dörren och fråga hur det är fatt?

   Tack för krya! Det känns som det är på väg åt rätt håll….vågar knappt skriva det ens. 😀

   Stor kram! ❤️

 13. Pernilla

  ÅLDER: 34 år

  JOBB: Sjukskriven

  INTRESSEN: Har lite olika jag tycker om, bla bakning… Hur än ont jag ha i kroppen så slipper jag tänka på det under tiden jag bakar. Tycker om och läsa böcker och lösa korsord. Jag funderar på att testa och börja virka.

  BARN?: 3 barn, födda 2013, 2014, 2015, så fullt upp 😊

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: försöker att ignorera och gå vidare, vilket kan vara så svårt, för min ADD gör att jag ha svårt att komma vidare om inte saker och ting är utrett eller rullar på… Men tycker ändå att det bli lättare med det ju äldre jag blir 😅

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Promenera är nog feelgood för mig 😊

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Börja läsa här efter hela Sverige bakat… Och att du la ut mkt glutenfria recept…har ibs så det var tacksamt.
  Tog till mig och testade och äta lite vitaminer du tipsar om då vården inte förstod mitt mående och att jag inte ska ta östrogen…. Så PMS deluxe och troligen känningar av förklimateriet har minskat väldigt mkt efter ätit vitaminerna några månader så tack 🙏😊
  Få se om jag börja och testa gurkmeja för ibs lite senare också 😊
  Sen att du ha variation på inläggen, både recept, inredning och det verkliga livet. Toppen 👍😊

  1. niinis
   niinis

   Så jobbigt att du har ont! ❤️ hoppas du ska bli bättre.

   Bakning är min terapi också. Jag älskar det verkligen. Jag blir lugn, får stanna upp i alla tankar och funderingar och bara fokusera på recept, deg och smet. 🙏🏻😍

   Så härligt att höra att du blivit bättre med vitaminer! Ja, mig har det hjälpt så otroligt mycket alltså. Jag MÅSTE verkligen nästan skrika att du MÅSTE testa gurkmeja för IBS:en. Jag har kunnat slarva hur mycket som helst med maten sen jag började med gurkmeja. Inte en svullen och ond mage så långt ögat kan nå alltså. Det bästa jag gjort för min stackars IBS alltså. Testa, det tog några dagar sen var jag såå bra i magen.

   Kram till dig! ❤️

 14. Maggda

  ÅLDER: Snart 38

  JOBB: Sjukpensionär

  INTRESSEN: Hundar och bakning

  BARN?: Tre fyrbenta barn

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Tar bort det ur mitt liv

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Gör saker du mår bra av

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Gillar ditt sätt att skriva, dina recept och tycker du verkar vara en härlig person

  1. niinis
   niinis

   Tack snälla! ❤️ Ja att göra saker man mår bra av är viktigt, varför hålla på och göra sånt man inte gillar? Jag har i många år tackat ja till saker som jag skälvningar ens gillar att göra, så idiotiskt!

   Kram till dig! ❤️

 15. J

  ÅLDER: 21

  JOBB: Personlig assistent

  INTRESSEN: Att baka, laga mat, umgås med familj

  BARN?: Inte än

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Jag håller på och lär mig själv att försöka sålla bort det negativa i mitt liv. Jag har insett att det är så himla värt att försöka få bort allt negativt om det innebär att jag kan må bra. Jag sa till exempel upp mig ifrån mitt förra jobb för ca 1 år sedan då det bara gav mig massa negativitet.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: ANDAS! Jag tar en stund för mig själv, andas och slappnar av. Eller drar igång någon skön spellista på spotify som ger mig lite pepp.

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Kommer inte ihåg faktiskt. Hittade dig nog på femme tror jag. Hängt kvar sedan dess.

  1. niinis
   niinis

   Braaa att du kämpar med att bli av med energitjuvar. Jag var över 40 när jag tog tag i sånt, det var så sent…. du är så ung fortfarande så kämpa på med det så ska du se hur bra det kommer att få dig att må! Bra att du bytte jobb, helt rätt….sånt som man gör den mesta av ens vakna tid ska verkligen inte få en att må dåligt, det är såå inte värt det!

   Kram kram till dig! ❤️

 16. Josefin

  ÅLDER: 30 år (fyller 31 i höst)

  JOBB: Förskollärare, jobbar med barn på förskola 3-5 år.

  INTRESSEN: Umgås med nära och kära, mina katter, laga god mat, testa nya recept, film och serier, läsa böcker, resa om det finns möjlighet, åker på spa varje år med min syster

  BARN?: nej inga barn än, min högsta önskan men får se om det blir så 🙂

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Om jag känner att det inte ger mig någon positiv energi alls så väljer jag att avsluta relationen eller ta bort saken ur mitt liv. Hade ett jobb som bara tog energi från mig, gav mig inget så jag bytte. När jag var yngre brydde jag mer om vad andra tyckte, nu tänker jag mer att det är deras förlust. Jag vill må bra och slippa ångest som jag dragits med hela livet, därför måste jag umgås med människor som ger mig positiv energi och glädje.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Ta tag i problemet, ta tag i det som gör att det känns jobbigt, välj om det är värt att kämpa för eller gå vidare. Yoga och meditera. Va runt vänner som du älskar och ät gos mat. Gosa med dina katter.

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Läst din blogg i flera år. Minns inte hur länge. Tycker du har en bra blandning av receptet, verkliga problem och inredning. En jordnära blogg som är en av mina favoriter.

  Kram Josefin

  1. niinis
   niinis

   Ja vi med ångest ska ju verkligen göra rent hus på energitjuvar. Har man ångest har man tillräckligt som det är, finns absolut ingen anledning att tampas med sånt också…. bra där!

   Yoga och meditation var ett bra tips! Det har verkligen hjälpt mig massor också.

   Tack för att jag får vara en av dina favoriter! ❤️

   Kram

 17. Ma Ma

  ÅLDER: 35
  JOBB: Receptionist

  INTRESSEN: Dricka vin 😉

  BARN?: 1 st

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Försöker ignorera

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Andas 🙂

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Genom att jag läste inne på Femme

 18. Camilla

  Ålder: 33 år
  Jobb: undersköterska men sjukskriven
  Intressen: djur, natur, matlagning och bakning.
  Barn: inga barn men en kattunge 🙂
  Vad gör jag åt det som suger energi: försöker att sätta gränser så gott det går, men det är svårt.
  Mitt tips för feelgood: gå ut i naturen och bara vara med en god kopp kaffe.
  Började läsa bloggen för att: jag började läsa din blogg när du bloggade på femme, sen när du slutade där så tappa jag bort dig. Blev så glad då jag hitta dig igen 🙂 du verkar vara en sån genomgo och insererande tjej.

  1. niinis
   niinis

   Tack för fina ord! Glad att du hittade tillbaka. 😍

   Gränser är alltid svårt, men man märker när man satt sina första gröns eller sagt ifrån för första gången att det är så jäkla skönt efteråt. Visst, dåligt samvete och allt det där men det är skönt sen. Jag lovar! ❤️

   Kram till dig! 😘

 19. Elin

  ÅLDER: 48

  JOBB: Försäljare

  INTRESSEN: Familj, middagar, en del träning, inredning

  BARN?: 2 stycken som är 8 och 11

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SIGER ENERGI?: Lärt mig att stänga av med åren. Måste bli bättre på att säga ifrån och helt sluta umgås med personer som jag inte tycker om.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: lite egentid för min del

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Kom in här av en slump och blev kvar. 😀

  1. niinis
   niinis

   Ja men måste sluta umgås med folk som bara gör en illa eller suger av ens värdefulla energi. På en gång! Det gör en bra ledsen i det långa loppet.

   Kram kram ❤️❤️❤️

 20. al68

  ÅLDER: 50 år.

  JOBB: Projektledare på en kommunikationsbyrå.

  INTRESSEN: Bakning (är uppvuxen på ett bageri), matlagning, inredning och givetvis familjen.

  BARN?: 3 st killar, 28, 26 och 14 år.

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Har kommit till den punkten i mitt liv där jag bara umgås med de människorna som ger mig något. Om jag mot förmodan skulle komma i kontakt med detta så försöker jag bara slå bort det, så gott det går.

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Träning, umgås med familj och vänner och njuta av livet varje dag.

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Kom tyvärr inte ihåg, kan har varit i samband med Hela Sverige bakar eller möjligtvis tidigare. Har man väl hittat hit så stannar man, en superhärlig blogg <3

  1. niinis
   niinis

   Tack snälla du! ❤️❤️❤️

   Visst är det så att man mognar med åren så blir det här med att inte umgås med människor som suger energi inte ett alternativ. Det är liksom punkt slut med det, finns varken ork eller tålamod längre. Så jäkla bra! 👍🏼🙌🏻😍

   Stor kram! ❤️

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers