Dagens TIPSMat - Bak - Recept

Vad äter man i fjällen?

Hej på er! ❤️

Jag hankar mig fram här hemma. Har druckit 147 koppar ingefärans nu så jag hoppas att mitt immunförsvar vill samarbeta och ge mig lite boost nu när jag trycker tillskott och andra kuckelimuckmediciner.

Fick en så bra fråga här på bloggen.

Ja men är det något jag är expert på är det vad man kan ta med till fjällen som mat. Haha… Vi har ju åkt med tjejgänget i 10 års tid och på den tiden handlade det allt som oftast om att det skulle vara billigt också. 😀

Vi brukar absolut laga med oss lite mat. Lunchen äter vi oftast i backen, men kvällsmaten lagar vi med oss hemma. Mest för att man ska slippa stå där och laga mat och för att man kanske inte vill äta ute hela tiden. Någon kväll är det kanske härligt att unna sig lite middag ute men halva grejen med fjällen är ju skrotandet inne i stugan efter skidåkningen. Skära sallad, lulla runt i långkallingarna, hälla upp en öl eller ett glas vin, ställa maten i ugnen osv. Det är ju så jäkla mysigt ju!

Mitt bästa tips på mat att ta med är olika gratänger. Då behöver man bara skära sallad till eller koka ris, potatis eller pasta till.

Vi brukar nästan alltid göra >>lasagne<< med oss! Perfekt mat att ta med i sån stor plåt. Räcker till många också. Man behöver bara skära sallad till.

>>Fläskfilégratäng<< är sååå gott och också perfekt att ta med. Jag brukar köpa aluminiumformar som jag gräddar dem i. Då kan du också frysa gratängerna tills ni ska åka. Ett tips är att laga min >>potatis & parmesan gratäng<< till denna.

>>Exotisk kycklinggratäng<<, den här gratängen är också väldigt väldigt god. Perfekt att förbereda. Bara koka ris till när det ska serveras. Också perfekt att frysa i aluminiumform tills man ska åka.

För övrigt så är det grymt bra att köpa med sig Denniskorv och bröd. Alltid lätt att svänga ihop om det finns hungriga magar.

Matiga smörgåsar brukar också vara en hit. Ett perfekt tips då är att baka med sig mitt >>långpannebröd<< som blir många härliga rutor som går toppen att frysa. Bara ta fram och tina när man vill ha.

Hoppas du fått lite inspiration och tips på mat att ta med till fjällen! Ni kommer få det så himla mysigt, jag bara älskar våra fjällenresor. Bland det härligaste som finns.

Nu ska jag slappa loss lite i soffan här.

Kram Nina

Kommentarer

 1. Carola

  Såg på Instagram att Milo satt med stängd jacka under bilbälte. Rekommendation är upp knäppt jacka helst ingen täckjacka alls. Pga av det blir för mycket luft mellan kropp och bälte.

  1. niinis
   niinis

   Tack för omtanken. Ja vi försöker hjälpa varandra att dra till bältet så det smiter åt kroppen. I bilen finns också en säkerhetsanordning som gör att bältet drar åt lite efter man satt det på sig. Ibland är det så kallt att sätta sig i bilen med öppen jacka.

 2. Jeanette Östling

  Tusen tack! Va gullig du är som skrev så snabbt! Ska absolut skriva ner dessa recept. Ska bli jättekul att få komma iväg!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers