Veckans lista

MÅNDAGLISTAN

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel och Better You.

Hej fina!

Tack för alla era kryahälsningar. ❤️❤️❤️ Betyder mer än ni tror. Så hur går det då med snorandet? Jo, nä…. det är som det är. Märks att jag är rätt less va? 🙈

Hörni, det är måndag. Den här helgen var ingen helg för mig. Den var ett töcken i snor, hosta, smärta, mens och svett. Hahaha, vilken 10 poängspingla man måste varit va? Tony måste varit såååå tänd….. 🤤😂 I nöd och lust heter det ju som tur är va? Det är i nöden som vännen prövas, det är då man vet om karlsloken är nåt att ha och det var han även om jag kanske inte varit mitt härligaste jag i helgen.

Hade en gång en karlslok som knappt besökte mig på sjukhuset när jag låg inne i en vecka. Fick mitt första utomkvedshavandeskap och han var väl där allt som allt ett par timmar på hela veckan. Kom hem därifrån och gjorde slut på många års relation. Snacka om att få ett ”wake up call” från verkligheten med en stor fet uppvaknande smäll på käften. Han betedde sig som ett asshole då och det vet han att jag tycker. Men vi var unga och han visste förmodligen inte hur han skulle tackla hela situationen. Han lever lyckligt idag och verkar vara en fin man så det är tur det blev karl av honom också.

Dags att kicka igång veckan med en MÅNDAGSLISTA:

Hur ser din dag ut idag?

Kalendern är faktiskt rätt så tom. Förkylningen har gjort att jag inte riktigt planerat framtiden. Man vet ju liksom inte hur man känner från den enda dagen till den andra så lika bra att hålla så tomt som möjligt.

Vad var bäst med förra veckan?

Jo men att jag fick ett par dagars vila från förkylning innan ett nytt virus kom. Det var härligt att känna lite energi i kroppen. Jag älskar när jag är energisk, jag får så mycket gjort och jag mår så bra av energi.

Vad var sämst med förra veckan?

Förkylningsskiten!

Har du gråtit något?

Haha, jaaaaa! I förrgår grät jag flera ggr på en dag. Jag grät åt första avsnittet av Grace & Frankie. Jag grät åt min förkylning. Jag grät för att jag bara var ledsen. Jag grät för att det visade sig vara dagen innan mens. Jo men så gråtit det har jag gjort.

Dagens tips?

Just nu har Loreal en kampanj med ”Köp 3 betala för 2”. Tänkte jag skulle dela med mig av 3 favoriter ifrån Loreal ifall du vill passa på att fynda.

Detta är en spray från Loreal, Color 10 in 1. som du kan ha i både vått och torrt hår. Har skrivit om den förr men den tål att skrivas om igen. Det är en beskyddande spray till färgat hår. Sprayen har inte mindre än 10 egenskaper:

1. Skyddar färgat hår

2. Ger smidighet

3. Ger glans

4. Ger jämn färg

5. Håret upplevs få mer fukt

6. Lätt att reda ut

7. Stöd vid styling

8. Motverkar försvagat hår

9. Motverkar kluvna toppar

10. Motverkar frissigt hår

Jag upplever också att den hjälper håret att torka mycket mycket snabbare när man fönar det. Håret blir blankt, får bort allt friss, vårdar och gör stråna sådär följsamma och fina. Höll på att glömma, det är värmeskyddande också och doftar underbart!

Volymmousse // Touch Up

Den här moussen bara måste du testa om du vill ha lite volym i håret. Jag brukar ju locka mitt hår och är det nytvättat så kan jag vara helt platt uppepå huvudet och sen ha lockar längst ut. En sån här volym ordnar biffen. En mousseklutt i händerna som du blandar runt, i rötterna och sen föna.

Jag har ju faktiskt inte fått ett enda grått hårstrå ännu och det får jag nog tacka min fars gener för. Skulle pappa inte ha vitiligo så skulle han fortfarande vara blond. Hans pappa hade bara lite lite grått vid tinningarna när han gick bort som 76 åring. Jag är oerhört tacksam för det då jag för dens skull inte behöver färga mitt hår, det är snyggt med grått men jag skulle nog föredra att färga det om det var grått på mig. Att färga nu när det varit så skadat de senaste åren skulle bara slita ännu mer på mitt stackars hår så det är jag glad för.

Men den här moussen ska jag köpa till min mamma för shit vad bra den verkar vara! Det är en concealer för grått hår. Spraya hårfärgen i botten så täcker den allt grått. Sedan tvättas den gradvis bort i tvätten, folk tycker den här är skitbra! Detta skulle nog spara många färgningar för mamma som precis börjat få bättre hår tack vare >>Bobbys Superhair<<!

Har ju skrivit tidigare om mammas tunna hår som har så dålig kvalitet. Men 2 månader med dessa tillskott har gjort underverk. ”Nina, jak har altrig haft så fiiiint och tjockt hår som no!” utbrister finska mamma av lycka. 😂 (Nä, hon bryter inte så mycket men hon låter som ett litet mumintrollen ibland. 🇫🇮❤️) Hon har t.o.m bett mig säga till Bobby att hon kan sälja det åt honom för hon tycker det är så grymt bra. Bobby blev överlycklig såklart men var inte förvånad, det är så många som blivit jättenöjda sen de börjat med tillskottet.

Veckans fundering?

Ja det kommer nog handla mycket om vår kommande resa till fjällen. En del måste roddas och planeras med det. Måtte jag hinna bli helt frisk….man blir rädd att det bars kommer fortsätta när det hållit på så länge.

Veckans planer?

Som sagt så är kalendern rätt tom nu då så det står rätt öppet. Självklart jobb och det gamla vanliga men annars så får måendet utvisa det.

Veckans recept?

Eftersom det är vinets dag imorgon och det infaller på en tisdag så tänkte jag bjuda dig på ett supergott pastarecept. Ser inte mycket ut för världen men denna pastarätt var verkligen magiskt god! Recept HÄR!

Veckans önskning?

Att få bli frisk. ❤️

Nu ska jag jobba vidare här hörni. Vi hörs av lite senare igen. Hoppas du får en bra start på veckan.

Kram Nina

Kommentarer

  1. Jeanette Östling

    Ska åka på första skidresan med familjen om några veckor. Tar gärna emot tips på bra mat att laga i förväg att ta med, om du nu brukar ta med mat. Krya på dig!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers