Att andas för att må bättre

Gooooodmooorning FINFREDAAAAAG! ❤️

Här hemma är det väl kanske allt annat än FINFREDAG för egen del men man kan ju vara FINFREDAG i sitt mindset. Det kan ingen ta ifrån mig, det är en sak som är säker!

Här har morgonen startat med kattgos, hon ligger som vanligt vid min sida och går inte upp förrän jag gör det. Det roliga är att om jag går upp på toa på natten så följer hon inte med, då vet hon att jag återvänder snart. Dom är ju inte alldeles dumma.

Nu har hon borrat in sig riktigt rejält här i tassen så man kan tro hon sover tungt. Men gör katter det ens? Det känns som om de sover lätt som en fjäder….hon studsar i alla fall upp med huvudet allt som oftast om det är nå ljud.

Så hur har min morgon startat då? Jo men jag har redan jobbat i några timmar, 3,5 faktiskt. Haha, låter så galet när man skriver det så men somnar man vid 7 för ett litet uppvak vid 11 inatt så sover man bara till 2-3 sen. Jag jobbar som effektivast den här tiden.

Dock så ska jag jobba hårt på att få in lite härligt magiskt både på morgonen och på kvällen. Ni som läst här inne ett tag vet ju att jag har ett stort intresse i det mediala och spirituella. Kan låta flummigt för dig som inte tror på sånt men jag dömer ingen och alla får tro precis på vad man vill. Så är det…. här ska inte försöka övertygas något men jag delar gärna med mig.

Jag försöker lära mig att landa lite i det spirituella och hämta kraft ifrån det. Jag startar gärna min morgon helt tyst med lite andningsövningar. Finns en miljard olika andningsövningar på Youtube, jag brukar välja dom som är relaxing. Att ägna sig åt lite andningsövningar 5 minuter på morgonen kan färga hela dagen.

Inga fancy kläder utan i morgonmunderingen jag har just den morgonen. Brukar också tända lite ljus bara för känslan. Sen sitter jag såhär i skräddarställning och andas djupt ned i magen eller så följer jag det lilla program jag hittar. Jag lovar att det ger mer än man tror. Det är som att restarta sig själv efter natten. Att andas djupt hjälper oss att stressa ned, lugna nerverna och dämpa ångest.

Normalt ska man andas 17-18 gånger på en minut, men när man är stressad eller har ångest kan man andas uppåt 30 ggr på en minut. Det i sig påverkar vårt blodtryck, vårt immunförsvar, våra muskler och även vårt sinne. Genom att förbättra vår andning kan vi förbättra vårt liv genom att påverka blodtryck, vår matsmältning, vår cirkulation, vår puls och andra viktiga kroppsliga funktioner.

Så är det något jag absolut ska anamma och se till att göra så ofta som möjligt är det att försöka starta min dag med dessa andningsövningar. Vill du att jag skriver hur jag brukar göra under mina 5 minuter av andningsövningar så får du gärna klicka i hjärtat eller kommentera.

Nu ska jag andas, vi hörs lite senare! Ha en härlig FINFREDAG nu fina du. ❤️

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
al68
al68
5 years ago

God morgon fina du, vill jättegärna att du skriver hur du gör dina andningsövningar <3

Nästa inlägg

Kärlek

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x