Hej från finnskogarna

Hej raringar!

Hastar in till dig här från mammas soffa. Har varit och hjälpt min pappa med lite grejer på kontoret och nu är jag hos mamma och slappar lite i soffan innan vi ska åka på stan och äta lunch med pappa.

Mamma far runt här och plockar och fejjar, har frågat om hon vill ha hjälp men det vill hon inte.

Mamma har blivit så duktig på att inreda. Det fanns en tid när det bara vara mörkt vinröda bokhyllor över hela väggarna, bruna skinnsoffor och trä överallt! Inget fel i såna möbler…. Pappa har alltid hållit fast vid de mörkt och murriga, du vet ”det var bättre förr”, en riktig purfinne-pappa. Det ska vara det där stora feta vinröda aset till bokhylla som det får plats en halv bil i typ. Ja å det ska vara de där skinnsofforna från 1982 för nu har de fått patina och blivit sådär härligt slitna. Mamma vaknade väl upp ur dvalan till slut och då var det dags att väcka purfinne-pappa också.

När alla vaknat och insett att de fortfarande satt i samma vardagsrum som på 80 talet blev det fart och så blev det ett helt nytt vardagsrum och ett helt nytt kök. Snart blir det nya tak och nya tapeter också. Det är full fart här hemma må jag säga.

Nu kommer sotaren här och ska sota ur den finska tulikivi spisen, sen far vi på lunch. Vi hörs sen, du ska få receptet på den där soppan.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nelly
Nelly
5 years ago

Ja vad fina färger hon använder, älskar senap o grått tillsammans! Men kan du inte hjälpa dem med att måla taket vitt skulle bli jättefint! Jag hade sånt trä både på väggar o tak i mitt förra hus, blev som nytt med lite färg på.

niinis
niinis
Reply to  Nelly
5 years ago

Precis. Skrev det längst ned i inlägget men du kanske missade det…. Nu ska taket också bli vitt.

Nelly
Nelly
5 years ago

Sorry! Nu såg jag resten av inlägget, reklambannern dolde det, det ska ju bli nytt tak! Kommer bli så fint och annat ljus!

niinis
niinis
Reply to  Nelly
5 years ago

Hahah! Å nu såg jag din kommentar om det här….

Emma
5 years ago

Så fint och mysigt! ❤️

niinis
niinis
Reply to  Emma
5 years ago

Visst är det, mamma och pappa har sååå mysigt! ❤️

Nästa inlägg

Nattugglan här

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x