GodmorgonMåndag

MÅNDAGLISTAN – 1 dag sent

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Godmorgon raringar!

Jag är inte kry alltså, den här vidriga hostan kommer igång på eftermiddagen som mest och sen kör den hela kvällen. Det känns som den går upp och ned också, i förrgår kväll hostade jag bara lite men igår eftermiddag/kväll var det ett skämt igen.

Igår var jag så trött så jag stupade redan klockan 15.30 i soffan och sen sov jag hela kvällen/natten. Ja det är sant! 😨 Jag vaknade till vid hostattackerna men somnade om igen och igen. Igår kväll blev det löktallrik vid sängen igen och då lugnade det sig för natten. Mamma och jag följs åt i detta virusträsk, hon har samma som jag, önskar såååå att det bara går över snart!

Påbörjade ju Måndagslistan igår eftermiddag men det gick ju åt skogen sen när jag somnade ifrån allt. Så här kommer den idag istället. 😅

Hur såg din dag ut igår?

Det handlade mest om att fixa och dona som. Komma ifatt med jobb först och främst. Var också och handlade lite mat och plockade här hemma. Tvättade några tvättar tvätt men tvättberget minskade knappt så nya tag idag.

Vad var bäst med förra veckan?

Måste nog säga ledighet med familjen. Så som vi pyst runt och bara njutit i fulla drag av allt och ingenting, ja det har varit fantastiskt härligt.

Vad var sämst med förra veckan?

Ja men den här vidriga hostan helt klart! Jag som har IBS kan inte äta sockerfria halstabletter heller. Magen sväller likt en atombomb och sen blir det som en atombomb också, luften måste ju ut 🥴. Ingen klarar dom fisarna liksom…. 😂 Men alltså löken vid sängen har gjort underverk! Ska alltid köra det fr o m nu när man har hosta. Bästa ever! Jag är inte bra än med denna helvetes hosta, hoppas dock det släpper snart!

Har du gråtit något?

Nope! Inte en endaste gång! Det är fasen första gången sen denna lista startades på denna bloggen. Helt otroligt. Därför kommer väl nästa gråtattack vara gigantisk. 😬

Veckans recept?

Sett att vissa bagerier redan börjat så det måste ju bli mina glutenfria semlor.

Veckans planer?

Oj, har inte hunnit så långt faktiskt känns det som. Bara vardagen är så färsk så man har inte hängt med så mycket. Dock så har jag en härlig teledejt att se fram emot imorgon (läs idag, sen ska vi boka en till fjällenresa med några vänner. Det är det jag kommer på nu. Just ja, på söndag (eller kanske lördag) ska vi ha julgransplundring här hemma.

Veckans tips?

Fick en fråga förut om min hudvårdsrutin som jag tänkte jag skulle tipsa om. Jag har äntligen fått ordning på min känsliga hud och är såå nöjd med hur den känns och ser ut nu förtiden.

Här är tvätten som jag aldrig skulle klara mig utan nu när jag vant huden vid den. Dermalogica cleansing gel och Dermalogica daily microfoliant. Alltså ok, dermalogica är rätt dyra om man jämför med många andra produkter, men det här produkterna är det absolut bästa jag haft alla kategorier! Aldrig har min hy varit så flawless som den är nu. Även om det är mitt i vintern och min hy då brukar vara katastrofal.

Min hy är torr och känslig med feta partier vid näsan. Alltid haft svårt att hitta produkter som är perfekta. Tills nu. Svinnöjd är jag!

Såhär lite tar jag till tvätten, tänk dig en gammal 25 öring, minns ni hur stora dem var? Hahaha… hade ju annars kunnat sagt en tia för den är väl lika stor? 😂😂😂

Efter tvätten kör jag med den här milda exfolieringen. Eller skrubben som det också heter. Den får bort allt skit. Döda hudceller. Torrt fnöske. Ja men allt! Bästa i världen är den och såå mild så du kan används den varje dag. En 1/2 tsk tar jag ungefär. Burken är nästintill full fortfarande och jag har haft den sen i somras. (Herreminjeee så fjunigt mitt ansikte är, måste kanske göra sån trådning nångång?)

Ansiktsvatten har jag denna, Clinique Clarifying lotion . Den är för torr hud. Ansiktsvatten är ungefär som en boost efter tvätt. Den tar bort tvålrester och lugnar huden efter tvätten.

Sedan använder jag dessa två. Dermalogica intensive moisture balance och Dermalogica skin hydrating booster. Otroligt drygt, du ser vilken liten klick jag tar och den räcker till ansikte, hals och dekolletage. Jag blandar ihop båda såhär och sen smörjer jag in mig.

Alla Dermalogicas produkter är superdryga, därför tror jag att priset går på jämnt ut med billigare produkter. Jag är i alla fall såååå nöjd med dessa produkter! Har du möjlighet så testa. 👍🏼😍

Veckans fundering?

Har ju velat komma in i detta nya år sådär härligt. Hade så gärna velat komma igång med promenader och träning, bra mat och känt av en positiv förändring. Men det här viruset ville annat så jag har varit lite bitter på det faktiskt. Jobbar ju så mycket med att känna mig positiv och våga tro på bra saker numera.

Veckans önskning?

SCHAS förbannade virus! 😅

Nu ska jag upp och fixa frukost här. Milo börjar skolan idag igen. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

Kommentarer

  1. niinis
   niinis

   Jag missar maten på kvällen så dom äter utan mig de kvällar jag somnar så tidigt, men ikväll åt vi tillsamman, yeeeey. 😬😅

 1. Marie

  Dermalogica är superbra. Var tvungen att kolla när jag köpte min Special Cleansing Gel och det är TVÅ år sen och först nu börjar den ta slut. Helt galet vad dryg. Och jag tycker att jag använder den varje dag. Eller, jag kanske slarvar ibland. =)
  Har börjat snegla lite på koreansk hudvård. Är det något du testat? Finns mycket bra för känslig hud.

  1. niinis
   niinis

   Ja men visst är det helt galet drygt! Tar aldrig slut liksom.

   Nope, inte testat. Berätta mer, nu blir jag nyfiken! 😅

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers