FrukostMat - Bak - Recept

5 nyttiga frukostar

Frukost kan vara svårt för många. Själv älskar jag frukost nästan lite för mycket så mig brukar det aldrig vara något problem för. Dock så har jag kanske inte lika lätt att få dem nyttiga. Därför tänkte jag tipsa om 5 nyttiga och proteinrika frukostar!

FRUKOST 1

Äggröra på 2 ägg på 2 skivor fröknäcke

Blåbärssmoothie

Kaffe med 2 tsk kokosolja

FRUKOST 2

1 dl Hemgjord müsli (hoppa över sirapen om du vill vara extra nyttig)

2 dl Naturell yoghurt/kvarg/grekisk yoghurt (6%)

1 skivad banan

1 kokt ägg

Kaffe eller Te

FRUKOST 3

2 dl osötad kvarg

0,5 dl blåbär

0,5 dl jordgubbar (eller andra bär)

25 g solrosfrön (eller andra frön)

Kaffe eller te

FRUKOST 4

2 knäcke med skivad ägg

1/2 avokado

Kaffe eller te

FRUKOST 5

Havregrynsgröt på 1,5 dl havregryn, 3 dl vatten och lite salt i micron.

Toppa med blåbär, banan, kokosflakes och kanel.

Blanda 0,5 dl proteinpulver med lite vatten och blanda i gröten.

Kaffe eller Te

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR. Följ mig gärna på Instagram HÄR. Missa heller inga inlägg genom att följa på Bloglovin HÄR.

Kommentarer

  1. Gunvor

    Tack för tips! Jag är en dålig frukostätare. På vardagarna pendlar jag 4 timmar om dagen så det är tidig start och en macka som jag käkar på bussen 🙁 men på helgerna unnar jag mig en god frukost efter morgonens långpromenad med hunden. Då är favoriten havregrynsgröt med kokosmjölk (vispa ihop den innan du häller den på gröten) och frukt eller bär.
    Vill du inte bara vara snäll mot dig själv utan även mot miljön så använder du frukt efter säsong eller frysta, svenska bär och undviker ”flygmat” (d v a färska bär – t ex jordgubbar och blåbär – och frukter som transporteras med flyg till Sverige) .

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers