Dags att ta tag i sig själv lite känner jag. Jag har gått totalt bananas med onyttigheter den här julen. Vi har ätit godis, obegränsat. Vi har ätit onyttigt och göttat oss riktigt rejält. Nu känner jag dock att detta måste tas tag i. Vardagen kommer och vi behöver få mer energi och äta bra mat så vi håller oss friska och krya och mår bra. Man mår faktiskt inte särskilt bra när man släpper på såhär, inte i längden känner jag.
Tänkte därför kika igång nästa vecka med en veckomatsedel som innehåller god och lite nyttigare mat.
MÅNDAG:
TISDAG:
Chipotle lax med ananas & avokadosalsa
ONSDAG:
TORSDAG:
CEASARSALLAD till ca 4 portioner:
Romansallad (eller någon annan grönsallad som du gillar)
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
Hyvlad parmesanost
Ev. kocktailtomater
Krutonger
Dressing:
1½ dl rapsolja
1 ägg
1½ msk färskpressad citronsaft
2 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
0,75 msk vatten
svartpeppar
salt
½ msk vitvinsvinäger
Gör såhär:
1) Salta och peppra kycklingfiléerna och ugnsbaka dem i ca 25 min på 225 grader, kolla så de är genomtillagade.
2) Gör dressingen: Mixa ägg, citron, senap, pressad vitlöksklyfta och vatten. Jag använde en handmixer hela tiden. När du mixat ihop allt häller du i oljan i en tunn stråle medan du mixar för fullt. Dressingen kommer att bli tjockare och tjockare ju mer olja du häller i så bli inte orolig om den är väldigt vattnig i början. När du fått i all olja kryddar du med peppar och salt och slutligen vitvinsvinägern.
3) Gör krutongerna:
KRUTONGER :
5 skivor formbröd/rostbröd
3 msk olivolja
flingsalt
Gör såhär:
Skär bröden i tärningar. Lägg dom på en bakplåtpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och sedan flingsalt. Blanda sedan ordentligt, skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått önskad färg.
4) Stek baconen så det blir knaperstekt. Skär upp det avsvalnade kycklingfiléerna i skivor. Ta en stort fat och lägg romansallad i botten. Lägg på kyckling, knaperstekt bacon, kocktailtomater och toppa med dressingen.
FREDAG:
Följ gärna min Instagram, Facebooksida för mer inspo, recept och livet i övrigt. Följ min blogg på Bloglovin så du inte missar några uppdateringar.