Orkan

Godmorgon på er!

Har ni blåst bort?! Oh my goooood, alltså här har det blåst på ett så galet sätt. Vissa stunder lät det som ett flygplan höll på att starta utanför. Det har knakat och brakat i kåken och fast dörren varit låst så har det låtit som den är på väg att flyga upp.

Kunde inte sova inatt (efter att ha sovit hela kvällen igen) så jag låg och kollade hur det såg ut på havet. Såg att Viking Grace var ute och åkte när det blåste så galet mycket. Det sades vara 8 meter höga vågor ute på havet.

1990 åkte jag och min klass på en klassresa med båt till London. Scandinavian seaways gick ifrån Göteborg och resan över skulle ta nästan ett dygn. Dock så råkade vi ut för en orkan. Det blåste som mest 42 sekundmeter på havet. Fartyget stod still en timma för att inte krossas mot båten. Har aldrig sett så många åksjuka människor och vi slussades upp till översta våningen vid bion för att få det lite lindrigare. Det gick inte att gå på båten, man kastades av och an som en vante. Enarmade banditer lossnade från väggarna och vågorna sköljde högt över båten fast vi satt högst upp. Alla ställen var igenbommade. Det var sån sjuk kaos! Vi visste ju knappt hur det skulle gå för oss, sån panik och rädsla! Minns att besättningen sa åt oss när vi klev av att det är häftigt att få ha varit med om en orkan på Nordsjön. Eeeeh….näää, inte direkt faktiskt.

Efter det har jag alltid varit väldigt rädd för att åka båt. Orolig för att det ska börja blåsa sådär hemskt och mycket igen. Så fort det gungar så blir jag orolig i hela magen så nog har det satt lite spår allt….

I morse kunde inte mammahjärtat släppa iväg Mellan till jobbet med sin lilla bil så jag erbjöd honom skjuts. Vi stannade för att tanka och såg att en sån här skylt vält.

Lagom till vi började åka ur stan så fick han ett sms om att komma in senare så vi vände igen och började åka hemåt.

Det är mycket grenar och kvistar ute på vägarna och ute på gårdarna. På vår baksida har tujorna flugit all världens väg. T.o.m luckan till uteförrådet hade flugit upp. Det har låtit som om huset varit på väg och flyga upp i himlen alltså, så att allt rasat lite var inte alls konstigt. Förvånad över att studsmattan stod kvar.

Jaha, nu ska jag jobba vidare här lite innan sjusovare Tony vaknar för dagen. Får se vad vi hittar på idag?

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Nyårsaftonen…..

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x