Nyårsaftonen…..

Godmorgon!

Eller godmorgon säger jag, klockan är snart 4, hahaha. Just nu skriver jag årets första inlägg, när man tänker på det så känns det nästan högtidligt ju.

Så hur var vi nyårsafton? Vi käkade gott, jag gjorde mig till lite extra även om vi först tänkte strunta i alltihopa. Men, vi tog oss i kragen och åkte och handlade och så lagade jag sen riktigt god mat.

Dukade upp med Mateus porslinet men inget speciellt för övrigt. Äsch, det orkade jag inte riktigt med. När det bara var lilla familjen också så kändes det som att det räckte med det.

Såhär såg rårakorna ut som vi åt till förrätt.

Vår varmrätt, det blev sååå gott. Pepparsåsen var så vansinnigt god.

Efterrätten var alldeles lagom.

Jag somnade i soffan efter vår nyårsmiddag, vaknade kvart över 11 på kvällen och såg fyrverkerierna på altanen med min lilla familj på 12 slaget. Vad mer kan man begära? Absolut ingenting faktiskt, en perfekt nyårsafton ju.

Här ute på landet bjöds vi på en härlig liten fyrverkerishow. Det var bara så konstigt väder med dis så det var lite svårt att se in till stan, tur att folket här ute mosade på lite. Jag gillar fyrverkerier, tycker det är supermaffigt. Har förstått att det är tufft för vissa hundägare, därför är det bra om alla håller sig till tolvslag så lidandet inte blir så utdraget för djuren.

Jag stod i morgonrock och pyjamas på vår altan på tolvslaget. Håret i tofs och så skålade vi i cider och önskade varandra ett gott nytt år! Sms:ade mina stora kids också.

Bröt av sms:et då där stod en flickas namn som hälsade till mig, en morsa är rädd att göra fel ibland…..helst om det är något riktigt på gång däremellan. Håller tummarna, det är en fin tjej. ❤️

Sen barnen blev stora och började fira på annat håll så blev mina nyårsaftnar lite annorlunda. Man är på sin vakt på något sätt, har en liten gnagande oro där inne i magen. Vill vara klar i huvudet ifall något händer. Nu är ju de stora barnen 20 och snart 23 så nu borde man kunna börja släppa taget lite, men jag kan inte. Jag är så insyltad i det där orosträsket, har blivit en vana på något sätt. En mammas lott kanske?

Skulle kunna tro att man är bakis idag med tanke på att jag sov till 08.30. Vilken chock jag fick! Så sover jag bara på sommaren så jag är ju överlycklig över en sådan redig sovmorgon. Men bakis är jag inte, jag är en tråkig jäkel. Drack ingenting, var inte sugen helt enkelt. Är ju hängig, sen har jag en speciell relation till alkohol.

Jag kan dra på en redig fest någon gång per år och dricka så jag blir bladig och har lite ”extra kul”. Men ångesten jag får när jag är bakis är sååååå vidrig. Min bakisångest har blivit så mycket värre med åren och idag känner jag verkligen att jag väljer mina tillfällen. När är det värt att bli lite bakis liksom? Jag blir inte bakis på ett par glas vin men ibland kan jag tycka det känns onödigt. Jag och Tony är så jäkla tråkiga så. Vi delar aldrig en flaska vin en fredagkväll för att det är mysigt. Då dricker vi pepsi max i extra stora glas istället.

Borde man jobba på det? Börja dricka lite vin på fredagkvällen? Vi får inte till det som det är nu i alla fall.

Nu ska vi äta pizza med mamma och pappa här hemma, en perfekt nyårsdag. 🙂

Har du haft det bra?

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
carina
carina
5 years ago

Inte bara hundar som blir rädda för fyrverkerier,våran katt (som inte finns mer) var fruktansvärt rädd. En nyårsafton gick hon ut på förmiddan,och då började det smälla,hon kom inte in förrän nästa morgon,och jag var i upplösningstillstånd,haha. Nyårsaftonen därpå fick hon inte gå ut alls,och när dom sedan sköt raketer tog jag med henne i sängen under täcket,och låg och strök henne Då gick det ganska bra. Är inte eran katt rädd när det börjar smälla?

niinis
niinis
Reply to  carina
5 years ago

Inte det minsta, så tacksam för det!

Lotta
Lotta
5 years ago

Lugn och skön nyårsafton med två glas Cava, för att jag tycker det är gott. Men det är aldrig ”fel” att välja bort alkohol!! Man är absolut inte tråkig… Fler skulle nog göra så, framförallt de som inte kan hantera alkohol. Så mycket elände skulle då kunna undvikas. Tackar dig för ett härligt bloggår och ser fram emot 2019! Ha det gott och försök att välja att vara lycklig och harmonisk… varje dag❣️

Linda+B
Linda+B
5 years ago

Jag kopplade ihop min ångest vid alkohol med kopparen. Kanske att levern var överbelastad med avgiftning redan?
Nu kan jag dricka vin igen utan att få hjärtklappning och ångest efteråt. Blir knappt bakis alls efter en festkväll heller.

Anna
Anna
5 years ago

Jag väljer nästan alltid alkoholfritt numera i alla sammanhang. Mår bättre av att låta bli alkohol eller hålla det till 1 glas. Inget konstigt alls tycker jag, känns bara bra. Har tonåringar som jag vill kunna åka och hämta om det skulle behövas (typ om moppen går sönder eller något!). Delade en flaska jättegott alkoholfritt bubbel med mina kids igår, Nosecco heter det. Tips tips!

Therese
Therese
5 years ago

Enda gåmgen jag varit sugen på vin är dagen innan positivt graviditetstest med stora sonen. Drack dock inget då jag hade på känn att han var där inne föredrar helt klart alkoholfritt.
Här hade firades gårdagen i underställ och pyjamas men med god mat sambon hade jour och så har vi en liten bebis i familjen så det var ju förstås bästa nyårsafton nånsin, som mamma till två små ❤

V
V
5 years ago

Vi väljer också alkoholfritt alternativ, Trocadero zero eller Pepsi Max med mycket is. Mums!
Apropå oro så tror jag vi får dras med den. Hitta verktyg för att hålla nere nivån. Mina ungdomar är skötsamma och i samma ålder som din äldsta. Men oroar mig ändå. Är de på resande fot vill jag veta att de kommit hem ok osv.

Kristina Söderstam
Kristina Söderstam
5 years ago

Hej! Tänkte göra din Tiramisu ! Min fråga är om jag kan frysa den över natten? I inget annat recept står att den skall frysas! Tacksam för din kommentar till det senast i morgon2/1 2019!

niinis
niinis
Reply to  Kristina Söderstam
5 years ago

Absolut, helt ok att frysa!

Josefin
Josefin
5 years ago

Jag dricker nästan aldrig alkohol heller. Väljer oftast bort det. Kan dricka några glas bubbel för att det är gott men gillar inte ruset. Kanske mitt kontrollbehov haha. Ett glas cola med is är gott också 😉 kram!

Nästa inlägg

Gott Nytt år!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x