Julblues

Godmorgon vänner! ❤️

Här ligger vi fortfarande i sängen. Detta är verkligen lyxen med att vara lediga tillsammans. Man bara är och gör ingenting, jag älskar den känslan.

Granen står och lyser för fullt och på något sätt är det ändå en julkänsla såhär mellan jul och nyår. Detta är som dagar i ingenmansland. Det är såna typiska bara vara dagar.

Dock så drabbas jag alltid av något som jag börjat kalla för Julblues. Inte någon härlig blueslåt utan att man hamnar i ett lite deppigare tillstånd då allt är över.

Julen är en högtid som jag verkligen älskar! Jag längtar så mycket till julen varje år och när det närmar sig så går jag verkligen all-in! Sen, på bara några dagar är det över. Då står man där i skenet av julgransljusen och undrar vad tusan som hände egentligen? Lite där är jag nu.

Lite tom och lite deppig. Men tids nog när jag ser att alla andra börjar slänga ut granarna och ta in krispiga tulpaner i sina vaser så ger jag upp och börjar se fram emot ljuset som återvänder. Är det någon annan som känner igen sig?

Nu blir det filmmys här hemma i soffan. Hörs snart igen!

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Th
Th
5 years ago

Yes! Du kan räkna in mej i julblues-gruppen, är en riktig julnörd och grottar alltid ner mej i allt julmys, men när julafton är över blir jag helt tom inombords,precis som du beskriver. Är det redan över lixom,uuuuh!! Men nyår är oxå en härlig högtid, allt känns som möjligheter med ett nytt år! Fräscht på något sätt! Jaja,nu ska jag sluta babbla å önska dej en god fortsättning! Kramkram ❤❤❤

Helena
Helena
5 years ago

Så skönt att inte vara ensam i denna julblues. Kände samma sak igår hela dan. Vill inte att denna mysiga julkänsla ska ta slut. Fick deppkänslor. Julfilmerna på tv’n. Lussefikat och alla fina tända ljus…
Granen doftar fortf. Vill ha den kvar lääänge till

Eva
Eva
5 years ago

Läs gärna underbara Claras blogginlägg om just detta❤
https://underbaraclaras.se/2018/12/27/har-kommer-julpolisen-och-hon-ar-forbannad/

niinis
niinis
Reply to  Eva
5 years ago

Åh tack! Den gjorde min dag! ❤️

Therese
Therese
5 years ago

Jag är precis likadan och har alltid varit! Nu i år har jag haft lyxen att vara hemma då vi fick en lillebror i huset i november, så jag har verkligen bakat och myst rekordmkt med mina killar. Första året storebror verkligen uppskattade julen och räknade ner med sin första adventskalender. Så tomrummet efter jul blev extra stort i år samtidigt som man har mer att roa sig med iom storebrors alla nya grejer han vill leka med (med sällskap). Men här rök alla julprylar den 26e precis som ifjol. Tycker det blir så kallt ljus inne och vill göra pinan kort. Njuter hellre långt innan

Sofia
Sofia
5 years ago

Julen håller på åtminstone till trettondagen. ”Problemet” på senare år är dock att julen förskjutits och börjar allt tidigare, allt för att handeln vill maxa sin omsättning förstås. Har inget med den ”riktiga” julen att göra utan är ett helt och hållet kommersiellt påfund. Jag blir lite ledsen att höra att julen är över 27 december…När jag var barn (vilket inte var jättelänge sedan) var mina mor-och farföräldrar väldigt noga med att julen började först på julafton och firades sedan fram till trettonhelgen. Men då handlade heller inte julen lika mycket om klappar utan mer ett tillfälle att umgås och äta god mat.

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Kunde inte ha beskrivit det bättre själv. Precis så känner jag också. Sen gillar jag inte nyår. Känns bara jobbigt och ångestfyllt. Ett år tog slut igen… Några dagar in på det nya året börjar jag dock vara på hugget igen

V
V
5 years ago

Känner tvärtom – det är nu julfriden börjar! Lediga dagar att bara mysa och ta det lugnt. Ser det som en fin chans till återhämtning och reflexion över året som varit.
Julpyntet tas bort vid olika tillfällen varje år, ibland har jag rivit bort det på annandag jul och ibland har det varit till trettondagshelgen. Jag gör det när jag känner att jag har lust.

Nästa inlägg

Årsresume JAN-APR 2018

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x