Tips på Nyårsmiddag

Här tipsar jag dig om en fantastisk och enkel middag att svänga ihop på självaste nyårsafton. En riktig höjdarmiddag som kan verka avancerad men är tvärtom en väldigt enkel middag att tillaga.

FÖRRÄTT

LAXTARTAR 4 port.

1,5 dl hackad rökt lax

1 schalottenlök

1,5 tsk hackad färsk dill

1 citron (2 tsk citronzest)

2msk citronsaft (från samma citron som ovan)

1 msk olivolja

2 msk hackade stora kapris

1/2 dl creme fraiche

flingsalt och färskmalen svartpeppar

Färsk dill till garnering

Gör såhär:

1) Hacka schalottenlöken smått. Riv citronen så du får zesten av den (inte det vita, bara det gula).

2) Blanda samman laxen, ca 1 tsk av citronzesten, chalottenlöken, hackad kapris och hackade dillen. Pressa också i 1 msk av citronsaften och ha i olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.

3) I en annan skål, blanda samman creme fraiche, resten av citronzesten och resten av citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.

4) Klicka i laxröran i skedar eller andra små behållare. Klicka på en liten klick av creme fraicheröran uppepå och toppa med färsk dill.

VARMRÄTT

OXFILÉ MED ROSTAD VITLÖKS OCH SENAPSKRÄM 4 PORT.

400 g oxfilé

Salt & peppar

2 msk olivolja

Såsen:

2 hela vitlökar

1,5 dl majonnäs

1,5 dl creme fraiche

1/2 tsk socker

2 msk grovkornig senap

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 220 grader. Klappa i olivolja, svartpeppar och salt i köttet.

2) Stek köttet helt i smör tills det får färg på alla sidor. Förflytta det sedan till en ugnssäker form. Lossa och skala alla vitlöksklyftor. Lägg köttet i mitten, placera sedan alla klyftor runtom köttet. Ringla på olivolja över alltihopa.

3) Stek köttet i ugnen i ca 25 min för mediumstekt kött. Är det väldigt tunt och platt kan du minska det med 5 min. Ta ut ur ugnen och täck med folie och låt stå i 15 min.

4) Gör såsen: Plocka ut vitlöksklyftorna och dela alla i mitten (horisontellt). Pressa alla klyftor i en skål. Ha i creme fraiche, majonnäs och socker. Mixa med handmixer till en slät pure. Blanda i senapen. Hetta upp alltsammans i en kastrull en liten stund.

Servera med valfri potatisrätt. Tipsar om mina krossade potatisar, ostiga potatiskakor eller potatisgratäng.

EFTERRÄTT

AFTER EIGHT BOXAR 4 PORT

16 st after eight bitar

Jordgubbar

Florsocker

Hemgjord vaniljglass:

3 dl vispgrädde

2 ägg

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att göra glassen. Vispa grädden medelhård.

2) I en annan bunke knäcker du i äggen, ha i florsocker och vaniljsocker. Vispa till en ljusgul fluffig smet.

3) Tillsätt den vispade grädden och vispa på låg hastighet till du har en jämn fin smet.

4) Häll allt i en behållare med lock. Ställ i frysen i 4 timmar. Blanda sedan runt varje halvtimma de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. Har du en glassmaskin kör du glassen i den tills den är klar, brukar ta ca 30 min.

5) Ta ut glassen ur frysen ca 30 min innan servering. Skopa sedan ur ca 1 dl glass till varje portion. Ta sedan 4 after eight bitar och fäst på varje sida av glassen så du bildar en box. Toppa med en jordgubbe och pudra med florsocker. Vill du kan du ha chokladsås över också.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sista dagen i Bjurs

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x