GodmorgonJulen 2018

Sista dagen i Bjurs

Ett tidigt godmorgon!

Oj oj, inatt vaknade jag sådär tidigt igen men vad gör det när jag sovit som en liten gris i några dagar? Gissar att det också är för att idag bär det av hemåt igen. Vi har lite ont i magen allihopa då vi ju haft världens underbaraste dagar här! Tänk om man alltid fick leva såhär?

50 meter ifrån en skidbacke med massor av snö, långkallingar och värmebralla på och alltid få njuta av naturen såhär. På vinterhalvåret skulle jag lätt kunna leva så! Ju äldre jag blivit desto mer har jag gillat vintern.

Så fort vi kommer hem ska vi planera nästa skidresa. Det här är FÖÖÖÖR roligt att inte få göra igen och igen och igen! Dessa dagar blev t.o.m så mycket bättre än vad vi kunnat ana ifrån början, svårt att tro att jag någonsin mer kommer fira julen hemmavid faktiskt.

Igår morse startade vi dagen med att börja nafsa på vårt pepparkakshus. Ingen idé att ta med det hem och då det bara stått sen julafton är det ok att käka upp hela skiten.

Tony och Milo åkte skidor från halva dagen ungefär medan jag hängde med min mamma och pappa. På eftermiddagen åkte vi och mötte upp dem vid skidbacken och tog en fika här på det mysiga ställen Bju’inn som det heter.

Så mysigt vid skidbacken där dessa eldar stod och brann hela eftermiddagen. Tänk vad lite eld och framförallt doften av en brasa kan inge mys. Inte så krångligt att fixa heller men desto större mysfaktor.

Väl hemma igen så satte vi oss i soffan och mös resten av kvällen. Det var prat om sällskapsspel men ingen av oss orkade. Majlis låg bredvid mig och mös såhär. Snacka om att hennes första resa gått hur bra som helst! Vi är verkligen så glatt överraskade. Hon har anpassat sig hur bra som helst. Inte varit orolig alls, ätit och gått på lådan som om vi alltid bott här.

Jag vet inte om Feliway har hjälpt till men bra har det gått utan tvekan. Nu vet vi att hon kan följa med fler ggr och jag kommer självklart fortsätta köra Feliway ifall det nu är den som hjälpt till.

Nu ska jag strax börja städa stugan, de var en helsickes städlista att vara lång alltså. Allt från att dammsuga alla madrasser, hela soffan med kuddar och allt till att skrubba bastun utan och innan. Så ja, det är bäst jag sätter igång så jag hinner innan vi måste checka ut kl 11.

Vi hörs från bilen!

Kram Nina

Kommentarer

 1. Agda den förste

  Kan ni inte köpa städning ?
  Efter att vi i 15 år hyrt stuga och sista dagen alltid gick till att städa som en tok,
  både efter en själv men även efter de som varit före oss,
  så hörde vi oss för om det inte gick att köpa den tjänsten.
  Det gick alldeles utmärkt.
  Så numera så stiger vi upp på avresedagen, äter frukost i lugn och ro,
  stoppar ner vårt egna och in i bilen och åker till receptionen och lämnar nycklarna.
  Thats dat. Såååå himla gott att slippa städningen.
  Rekommenderas verkligen.
  När veckan i stugan kostar X antal tusenlappar så är den extra kostnaden ingenting.
  Välkomna hem.
  Hälsningar Skåneland.

  1. niinis
   niinis

   Tänkte faktiskt på det idag när jag städade…. det var jag som bokade stugorna och då stod det ingenting om det. 🤔 Nu gick det väldigt bra att städa ändå, jag är en effektiv jäkel. 😀 Men kan man leja bort det så är det ju superskönt! 🙌🏻😍

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers