Julen

Godmorgon godmorgon!

Sorry min tystnad igår, skulle hunnit in till dig och berättat om vår julafton. Här kommer det istället nu då.

Hemma i vår stuga började det med skattjakt för minstingen.

Kryptiska lappar fick leda vägen till morgonens julklapp. Han har fått en morgonjulklapp sedan han var liten.

Det letades i alla skrymslen och vrår tills han till slut hittade sitt paket. En strategisk julklapp för att slå ihjäl en timma på morgonen!

Efter lego och frukost ville han ge sina brorsor deras morgonpresenter!

Största brorsan fick skidglasögon och mellanbrorsan fick en t-shirt från Peak Performance. Båda blev supernöjda och Milo som valt julklapparna själv var nöjd.

Majlis och jag mös i soffan en stund. Jag i min julpyjamas och julstrumpor.

I vaknade nämligen upp till 16 minusgrader i Bjursås. Det var liiiite för kallt för att snöra på sig skidorna och ge sig ut i backen så tidigt på morgonen.

Efter jullunch med risgrynsgröt och goda smörgåsar så hade det blivit lite mildare kyla och alla grabbar gav sig iväg för att åka lite skidor. Vi stod nere i backen en stund och väntade på att se när de åkte.

Efter skidåkning så kom jultomten till Värdhuset Bäverhyddan. På morgonen så gick vi och lämnade en varsin julklapp till Milo och kusin Edward som jultomten sen fick dela ut. Sen väntade julfika där för oss alla. Så mysigt faktiskt!

Efter fikat gick vi hem och började förbereda julmiddagen som skulle ätas hemma hos oss. Jag och Elliot hjälptes åt att sätta ihop pepparkakshuset.

Jag dukade bordet åt oss. Vi fick plats riktigt bra då bordet gick att göra längre. Det har verkligen varit toppen på alla sätt här i vår lilla stuga!

Efter middag blev det äntligen dags att dela ut alla julklappar. Även om vi hade sagt att det inte skulle bli några julklappar få vi åkte på denna resa så blev det ändå några i slutändan.

Kvällen avslutades med julklappsspelet och julfika nere hos mamma och pappa i deras stuga. En riktigt lyckad och mysig julafton med massa gott att äta!

Igår morse vid kl 09 åkte stora barnen hem. Jag grät för det var så sorgligt. Vi har verkligen haft såååå mysiga dagar här tillsammans så jag blev så otroligt ledsen och tom när de åkte. Men, festligheterna hemma med kompisarna var inplanerade sen långt innan, å jag minns själv hur det var i den åldern. Dock så tyckte dom själva att det var jättemysigt här! ❤️

Då var det perfekt att ge sig ut i backen och få tänka på annat. Milo på sina nya skidor som han fick i julklapp! Wiooooo…. dom var kanon tyckte han!

Vi åt en god hamburgare till lunch och tog en paus mellan åkningarna. Igår var det nämligen minus 1 bara så det var riktigt behagligt att åka.

Igår fyllde min syrras man 35 år och han följde med oss i backen. Han kunde inte åka slalom överhuvudtaget. Men med envishet och med min finska envishet så kunde han åka innan dagen var slut. Ok, lite skakigt men han tog sig ned för en stor backe. SOM jag slet med honom!

Igår fick vi lite barnledigt och gick åt satte oss med en varsin öl på after-skin de hade anordnat. Det var härligt att sitta med röda kinder och zippa på en iskall öl efter en hel dags åkning i backen. Det blev t.o.m lite dans för många av de besökande.

Kvällen avslutades hemma i mamma och pappas stuga för att fira Pierres 35 åriga födelsedag. Inget speciellt, bara att vi fick lämna vår födelsedagspresent och säga hej. Sen hem till vår stuga, hoppa i pyjamasen och slå på TV:n. Jag bara ÄLSKAR stuglivet!

Majlis stortrivs med oss här. Känns som hon inte gjort annat än åkt på resa med oss. Hon är världsvan och bara myser dagarna igenom. Hon kryper långt in under täcket i Milos säng och så sover hon i timmar.

Själv så sover jag som en stock här också! Är det uteluften tro? Jag sover nämligen så galet bra, är själv chockad faktiskt!

Hepp, dags att gå upp och fixa frukost. Klockan är lite över 8 och vi ligger fortfarande i sängen här. Lyxigt!

Hur var din jul?

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christine
Christine
5 years ago

Hej !
Visst är det härligt i Dalarna ? Vi har verkligen haft en riktig vykortsjul här i år
Ville bara sticka in nosen och tacka för sitt recept på gubbröra. Kan säga att den blev en riktig succé på vårat julbord. Alla blev helt såld på den. Så än en gång Stort Tack för receptet

niinis
niinis
Reply to  Christine
5 years ago

Så roligt att höra, tack för du delar med dig! ❤️❤️❤️ God fortsättning.

Nästa inlägg

Kalventrecote med bakade potatisar och rödvinssky

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x