Kalventrecote med bakade potatisar och rödvinssky

KALVENTRECOTE MED BAKAD POTATIS OCH RÖDVINSSKY, 4 port

600 g kalventrecote

Salt & svartpeppar

Rödvinssky:

3 schalottenlökar

5 dl vatten

6 msk kalvfond

2 dl rött vin

25 g smör

2 msk majsstärkelse

2 tsk strösocker

Salt & peppar

Bakad potatis:

1 kg potatis

Smör

100 g smör

Gör såhär:

1) Gnid in entrecoten med salt & peppar. Stek den i smör så den får färg runtom. Lägg köttet i en ugnsform, tillaga sedan i ugn på 125 grader tills köttet fått en temp på 60 grader. Det tar ca 40 min.

2) Ta ut köttet och låt det ligga inlindad i aluminiumfolie i minst 10 min. Just innan servering skär du upp köttet.

3) Såsen: Skala och hacka löken. Bryn den sedan i smör, den ska bara svettas så den blir mjuk, inte få färg. Tillsätt vatten, vin, kalvfond, socker och koka upp. Sänk värmen och reducera till hälften. Blanda majsstärkelse med lite vatten och blanda i det tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. 5 minuter innan servering rör du i smöret.

4) Potatis: Dela potatisen. Stick massa hål i den med en gaffel. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper eller folie, hyvla på smöret, smaka av med salt & peppar.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Pulled pork

Krämig oxfilépasta

Krämig Fläskfilé

Kyckling och bacongratäng

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

God Jul

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x