KALVENTRECOTE MED BAKAD POTATIS OCH RÖDVINSSKY, 4 port
600 g kalventrecote
Salt & svartpeppar
Rödvinssky:
3 schalottenlökar
5 dl vatten
6 msk kalvfond
2 dl rött vin
25 g smör
2 msk majsstärkelse
2 tsk strösocker
Salt & peppar
Bakad potatis:
1 kg potatis
Smör
100 g smör
Gör såhär:
1) Gnid in entrecoten med salt & peppar. Stek den i smör så den får färg runtom. Lägg köttet i en ugnsform, tillaga sedan i ugn på 125 grader tills köttet fått en temp på 60 grader. Det tar ca 40 min.
2) Ta ut köttet och låt det ligga inlindad i aluminiumfolie i minst 10 min. Just innan servering skär du upp köttet.
3) Såsen: Skala och hacka löken. Bryn den sedan i smör, den ska bara svettas så den blir mjuk, inte få färg. Tillsätt vatten, vin, kalvfond, socker och koka upp. Sänk värmen och reducera till hälften. Blanda majsstärkelse med lite vatten och blanda i det tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. 5 minuter innan servering rör du i smöret.
4) Potatis: Dela potatisen. Stick massa hål i den med en gaffel. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper eller folie, hyvla på smöret, smaka av med salt & peppar.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Krämig oxfilépasta
Kram Nina