Underbara saffran
Saffransbullar fyllda med vit choklad, och du, dessa blir så sjukt goda varje gång. De smälter i munnen och jag vet inte hur många som skrivit till mig och berättat hur nöjda de är med receptet. Att de lyckas precis varje gång. Åh vad glad jag blir när jag får höra sånt. Saffransbullar med vit choklad är mitt mest bakade recept vid julen, så poppis och uppskattat och det gör mig så glad!
Missa inte att kika på min kategori med massor av saffransrecept (<klicka)
Här kommer receptet:
Några saffrans-tips till dig som jag känner att du inte får missa, klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:
• Magiska saffransbullar med vaniljfyllning
• Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge
Jag bakar alltid på minst 1 liter. Ska man ändå dra igång allt med att ta fram köksmaskinen och allt så kan jag lika gärna göra större sats, så resonerar jag. 🙂 Vill du baka mindre halverar du bara receptet. Detta recept är för gigantiskt stora bullar också….. MUMS!
SAFFRANSBULLAR MED VIT CHOKLAD
1 liter röd mjölk
4 påsar (2 g) saffran
2 pkt jäst
2 tsk salt
4,5 dl strösocker
500 g créme fraiche 34%
200 g mjukt smör
Ca 24-26 dl vetemjöl
Fyllning:
400 gr mjukt smör
400 gr vitchoklad
Pensling:
2 ägg
florsocker
Gör så här:
1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader, kolla gärna med temp så det inte blir för varm degvätska. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
3) Sätt ugnen på 225 grader.
4) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 1 cm tjock.
5) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över, vik den på mitten så du får en rektangel. Skär 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. ”Knyt” ihop änden underifrån.
6) Lägg rullarna i pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker. Ät & njut!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Om du vill kika på hur jag snurrar dessa bullar kan du kika in på min video på instagram, den hittar du här nedan:
Visa detta inlägg på Instagram
”Röd mjölk” är nog inte samma sak i Enköping som här uppe i norr, men jag förmodar att du menar standardmjölk 3% här är röd mjölk mellanmjölk
Hahahaha! Jaaa, tänkte inte på att det är olika. Menar såklart standard precis som du skrev.
I Skåne är det lättmjölk
Hej
Stämmer verkligen mjölmängden?
Degen blev väldigt lös.
Mjöl kan vara så olika beroende på kvalitet och ålder. Ha i så mycket tills degen släpper kanterna i bunken.
Vilka super goda bullar. Gjorde dem idag till 2:e adventfikat.
Så kul att du gillade!