Hörni, det är lite mindre än 2 månader kvar till jul. Om bara en månad kommer jag stå med huvudet djupt nere i jullådorna och rota efter våra julsaker till julpyntet. Ja, ni som följt mig ett tag vet ju hur mycket jag älskar julen. Julen för mig är som att ljuset återkommer efter en väldigt lång och mörk höst. Jag älskar allt som har med julen att göra, bakning, matlagning, inredning och julklappar.
Som dessa underbara wraps! Åh, dom är så goda och så fina så man skulle vilja spara en för hela året och bara njuta av den året runt.
SAFFRANSWRAPS, ca 16 st:
5 dl mjölk
2 påsar saffran
50 g jäst
2 krm salt
1 tsk mortlad kardemumma
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl special
Fyllning:
500 g mandelmassa (ta mer om du gillar mandelmassa)
1/2 dl mjölk
Gör såhär:
1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl, jag kör min i köksmaskinen och låter den alltid jobba i minst 5 minuter när jag fått i alla ingredienser.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
5) Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje mitt till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Se till att ha lite mjölat bakbord för att få loss plattorna sedan. Grädda på bakplåt med bakplåtspapper i ca 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de för hårda för att kunna böja de till wraps sedan. Låt wrapsen sedan svalna under en bakduk.
6) Fyll de sedan med mandelmassaröran och spritsa grädde över mandelmassan.
7) Vik ihop till en wrap, klä in i bakplåtspapper och trä ett snöre runt. Du ska alltså kunna äta wrapsen direkt ur baplåtspappret, som en tunnbrödsrulle nästan. ÄT & NJUT! ♥
Kika gärna på fler härliga saffransrecept:
Saffransbullar med vit choklad
Magiska saffransbullar med vaniljfyllning
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Mmmm de ser jätt goda ut!!! Ska göra ett försök å baka dem idag