Hur sugen börjar man inte bli på att gotta sig med saffran? Äääälskar den illgulröda kryddan alltså. Det som är häftigt med saffran är att den passar lika bra i matlagning som i bakning.
Just denna saffranskladdkaka är glutenfri men om du INTE vill ha den glutenfri så byter du bara ut pofiber och rismjöl mot 1,5 dl vanligt mjöl.
Åh den här är såååå god! Du bara måste baka den här saffranskladdkakan någon dag!
SAFFRANSKLADDKAKA (glutenfri):
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
1/2 dl rårörssocker (funkar med vanlig strösocker också)
1/2 dl pofiber
1,5 dl rismjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk ljus sirap
1 pkt saffran
Tips: För icke glutenfri kaka byt ut pofiber och rismjöl till vanligt vetemjöl.
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Smält chokladen i ett vattenbad (chokladen på en djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten)
3. Vispa ägg och strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, pofiber och rismjöl, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Ha i sirap och mortla saffranet med lite strösocker, ha i det i smeten. Tillsätt smöret och den smälta chokladen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde med kanel och kardemumma så ska du få se på härlig smakexplosion i munnen.
Se hit!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR