KötträtterMat - Bak - ReceptMiddagstips

Kassler i rosépepparsås

Kassler är både billig och väldigt god mat tycker vi i vår familj. Den här kasslern med rosépepparsås är verkligen supergod och en perfekt rätt att njuta av till vardags.

Kassler i rosépepparsås, 4 portioner 

500 g kassler
2 tsk smör
1 st lök
2 dl créme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1/2 msk HP-sås, alt. worchestersås
1/2 msk soja
1 klyfta vitlök
1 msk rosépeppar
1,2 kg potatis
2 dl gröna bönor
1 msk persilja

Gör såhär:

1) Skiva kasslern och lägg den på ett ugnssäkert fat, täck med folie. Ställ in i ugn 225° ca 20 min.

2) Koka potatis och värm de gröna bönorna.

3) Fräs finhackad lök och krossad rosépeppar i smör utan att det får färg.

4) Blanda créme fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, HP-sås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5) Häll såsen över kasslern. Strö över rikligt med klippt persilja och några rosépepparkorn. Servera med kokt potatis och gröna bönor.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers