Kassler är både billig och väldigt god mat tycker vi i vår familj. Den här kasslern med rosépepparsås är verkligen supergod och en perfekt rätt att njuta av till vardags.
Kassler i rosépepparsås, 4 portioner
500 g kassler
2 tsk smör
1 st lök
2 dl créme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1/2 msk HP-sås, alt. worchestersås
1/2 msk soja
1 klyfta vitlök
1 msk rosépeppar
1,2 kg potatis
2 dl gröna bönor
1 msk persilja
Gör såhär:
1) Skiva kasslern och lägg den på ett ugnssäkert fat, täck med folie. Ställ in i ugn 225° ca 20 min.
2) Koka potatis och värm de gröna bönorna.
3) Fräs finhackad lök och krossad rosépeppar i smör utan att det får färg.
4) Blanda créme fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, HP-sås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5) Häll såsen över kasslern. Strö över rikligt med klippt persilja och några rosépepparkorn. Servera med kokt potatis och gröna bönor.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.