Kräftbröd

Igår bakade jag dessa kräftbröd. Det blev en riktigt härlig historia av dessa underbaringar till bröd. Tycker absolut att du ska testa nångång, en riktig höjdare må du tro!

RECEPT CA 24 ST SMÅ KRÄFTBRÖD

50 g jäst

8 dl vatten

ca 14 dl vetemjöl

ca 6 – 8 dl dinkelmjöl

2 tsk salt

2 msk honung

100 g västerbottenost

1 kruka färsk dill

Svarta skivade oliver till garnering

Ägg till pensling

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader. Smula ned jästen i din assistent eller en bunke. Häll över vattnet och lös upp jästen.

2) Häll i salt och honung. Blanda tills det löses upp också.

3) Häll i vetemjölet och dinkelmjölet, ta lite i taget så degen hinner jobba lite. När degen släpper kanterna i degbunken är degen klar. Jäs i ca 1 timme.

4) Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 lika delar. Dela varje del till 12 bollar. Av 24 st formar du kroppen på kräftan genom att rulla en boll som du sedan gör smalare på en sida.

Den får formen av en kon kan man säga. I den breda delen fyller du sedan riven Västerbottenost och hackad dill. Stäng delen och lägg snittytan nedåt.

5) De andra bollarna delar du sedan med ett snitt så du får en klo.

Den placerar du på sidan under den breda delen av konen, gör likadant på andra sidan. Skär en skivad oliv i 4 delar och ta delarna och gör ögon på kräftan. Snitta kräftan över den smala delen av kroppen. Snitta försiktigt så inte innehåller åker ur helt, lite för inget. Ser bara gott ut!

6) Låt bröden jäsa i ca 30 min. Pensla äggen innan gräddning. Grädda på 224 grader i ca 10-15 min. De ska få en fin gyllene färg.

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mysig kräftis

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x