BrödGlutenfrittLCHF

LCHF frallor med solrosfrön

Hörni, jag bakade så gott bröd i morse. Jag håller nere på lite kolhydrater just nu. Känner att det blivit alldeles för mycket av det goda för att jag ska må bra. Nu vill jag balansera kroppen lite så den kommer back to basics.

Brödet är ett LCHF bröd som jag gjort om lite genom åren, det är så sjukt gott alltså! Testa, så fantastiskt!

Jag åt en fralla med ost och skinka på i morse, sen hade jag i 2 tsk kallpressad ekologisk kokosolja i mitt koffeinfria kaffe. Körde med lillvispen och jädrans vad det var gott!

LCHF FRALLOR

Ca 6 stora:

2,5 dl pofiber

0,75 dl fibrex

2 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

1/2 msk fiberhusk

salt efter smak

0,5 dl solrosfrön

4 ägg

1,75 dl créme fraiche

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Vispa ihop ägg och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.

3) Rör i de torra ingredienserna i

äggsmeten. Låt svälla i en kvart.

4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.

5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.

Energiinnehåll per fralla:

211 kcal

7,8 g protein

16,6 g fett

3,6 g kolhydrater

Om du testar att baka något av mina recept får du gärna tagga mig @niiiniskitchenlife och #niiiniskitchenlife.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer recept, inspo och livet i det stora hela.

Kommentarer

  1. Lisa

    Perfekt att du delar med dig!!!! Äter LCHF sedan flera år tillbaka och mår galet bra av det. Helgfrukosten är nu räddad, måste testa. Behöver verkligen ny inspo!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers