Vi träffade kungen och drottningen

Morning älsklingar!

Ligger i vår fina husvagn och andas fräsch luft igen. Temperaturen har sänkts rejält och nu får man nästan känslan av höst. Campingen börjar tömmas på folk och människor återvänder till sin vardag igen. Vi kommer stanna några dagar till dock, vi ska verkligen klämma ut det sista ur denna sommar och semester.

Mamma och pappa far hemåt idag. Det har varit så himla mysigt att ha dom här med oss i några dagar. Saknar dom redan även om de inte ens åkt ännu.

Alltså, idag har det varit en stor dag för min mamma, för mig och Milo med faktiskt. Idag åkte vi till Borgholm för ett besök på slottet och kanske kika på Solliden.

Inte visste vi att Kungen och Drottningen hängde på samma ställe som vi?

Men innan holabaloo med kungligheter osv så började vi med en mysig fika.

Efter att jag frågat på min Insta så bestämde vi oss för att fika på Kaffetorpet precis invid Solliden. Mamma och pappa fick fantastiska kanel och kardemummabullar. Milo åt en Silviakaka, Tony en kokostopp (as always) och jag en chokladboll. Glömde fota. Vi var för fikasugna!

Vi besökte Glasbutiken på gården. Mamma köpte världens finaste armband med två glasberlocker på. Där inne fick vi också veta att kungaparet skulle dela ut ett pris till vinnaren av ideträdgårdarna.Mamma som ÄLSKAR allt som har med kungligheter att göra blev ju överlycklig och så förväntansfull. Milo som hörde detsamma höll på att svimma.

Innan kungligheterna så öppnade sig dock himlen. Det fullkomligen vräkte ned så vi tog skydd i bilen. Vi passade också på att åka in till Borgholm för en bit mat. Fick tipset om detta konditori när jag frågade om fikaställe. Här var vi dock för hungriga för fika så det fick bli mat istället.Lagom till kl var 2 på eftermiddagen hann vi tillbaka till Solliden och prisutdelningen.

Solliden palace! Alltså, det är så vackert så man står ju typ och gapar me öppen mun. Magiskt vackert!

All växtlighet runt den plats är otrolig. Allt är skött till perfektion. Perennerna är klippa i räta linjer eller stora poppiga bollar. Jag blev helt tagen verkligen. Nästan svårt att fatta att det kan vara så fint och perfekt. Trädgårdsmästarna där måste göra ett hästjobb.

När vi kom in på området så hade vi bråttom. Vi sprang. Vi ville ju inte missa prisutdelningen. Vi skulle få se drottningen och kungen på nära håll. Mest glad var jag för mamma och Milos skull. Mamma kollar ALLT som har med kungligheter att göra.

Tv-program, dop, bröllop….allt! Sen ringer hon till mig:

Niiiina, har do tittat på kungabröllåppppet?” (Finsk accent).

När jag säger att jag inte har det kan hon knappt fatta hur jag missat?

Här stod dom på scenen och dela ut priset. De hade såklart livvakter med och de hade full koll. Kändes så fantastiskt att vi var ett gäng som stod där i deras fantastiska trädgård och upplevde allt detta.

En liten flicka på sin mammas axlar fick en stor kram av Drottning Silvia. Hon var så otroligt vacker på något sätt. Såg så snäll ut. De passerade precis framför oss och Drottning Silvia tittade på Milo och sa ”Gick det bra?!” när han snubblade till. Milo tittade på mig och sa ”Hon pratade med mig!” Haha, vi var starstrucked!

Fantastiskt på alla sätt ju! Mamma fick mycket bättre bilder än mig. Jag filmade mest, som de flesta på stället. De verkade dock väldigt vana vid allt.

Här gick vi alla tillsammans runt i trädgårdarna som varit med i tävlingen och kikade. Ja, det var en annorlunda upplevelse helt klart. Tacksam på något sätt för att mamma och Milo fick bli så glada. Jag var ju självklart också glad då jag aldrig sett dem i verkliga livet.

Efter sälen stund så ledsnade Milo på kungligheterna och vi gick vidare i trädgårdarna. Besökte den här brunnen och önskade oss en varsin önskning när vi slängde i ett varsitt mynt.

Ja det blev en upplevelse utöver det vanliga måste jag säga. Glad att vi åkte dit just igår.

Hepp, nu ska jag gå upp här. Har legat vaken sen strax efter 4. SNARK! Hör att mamma och pappa vaknat där mittemot oss så jag ska kvista över och snika åt mig en liten mamma pappa frukost innan dom åker. Min klan kommer nog sova en stund till här i vår husvagn.

Hörni vi hörs sen igen!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liza
Liza
5 years ago

Åh så härligt för din mamma och Milo! Tipsar då om att åka till Öland och Solliden den 14/7 när Kronprinsessan har födelsedag, vi har varit där några år och det är helt fantastiskt! Man får räkna med att lägga ungefär hela dagen där med väntan men hon går verkligen runt till alla som står längs staketet och pratar en liten stund med alla och man får gratulera! Vi har varit där två gånger och det är så fint och roligt att träffa henne! Sedan på kvällen har vi deltagit i firandet inne i Borgholm med artister osså, också helt fantastiskt!!

Kram på dig

niinis
niinis
Reply to  Liza
5 years ago

Låter jättemysigt! Det måste vi göra nångång! ❤️

Sofia
Sofia
Reply to  Liza
5 years ago

Åh det skulle jag också vilja göra. Hon brukar väl komma ut kl 14, vilken tid bör man vara där för att få en bra plats?

Liza Borg
Liza Borg
Reply to  Sofia
5 years ago

Det är så himla mycket folk där och vill man ha bra platser så bör man vara där vid 11, vi brukat sätta oss lite längre ner längs gräset där de spärrar av , förra året hade vi picknick med oss , spel, papper och kritor så barnen kunde roa sig. Sedan får man räkna med lång väntetid om man tar plats längre bort från där hon kommer ut, men hon kommer till alla som väntar vid staketet! Vi tycker dock det har varit värt väntan!

Nästa inlägg

Långe Eric

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x