GodmorgonVänner

Mys

HALLOJSAN!

En i familjen snarkade länge idag. Han börjar på T och slutar på Y. 😀 Jag harklade högt, rörde mig hårt i sängen, knuffade till honom men inget hjälpte. Det där när man vill ha en kompis men kompisen inte vill vakna än.

Jag har PMS. Är känsligare än vanligt, då är jag verkligen känslig redan innan så då kan du tänka dig hur det är nu? Får mycket konstiga tankar – fastnar i saker och känner mig liksom allmänt mer ledsen.

Ni är många som kommer med kloka råd när det kommer till min PMS. Ska förtydliga för alla att jag fått bra hjälp och en hjälp som fungerar men när det är några få dagar kvar så får jag det lite jobbigt ändå.

Jag har valt att få hjälp naturligt, vill inte äta onaturliga preparat eller stoppa något onaturligt i mig, det är ett val jag gjorde långt tillbaka. Har inte ätit p-piller sen jag var 20 nånting….slutade då för att jag inte verkade tåla hormonerna i p-piller.

Jag har fått rådet om hormonspiral och minipiller, vet att det är en liten halt av hormon som utsöndras och att det är toppen för just förklimakteriet. Dock så finns det dom, inte alla, som får bieffekter av det ändå och det är inte naturligt.

Kan skriva om hur jag får hjälp om någon vill veta?

Igår var vi ner till hamnen och käkade med lite vänner. Så mysigt och gott. Elliot hängde med Milo under tiden och Milo tyckte det var såååå mycket roligare än och sitta med vuxna på restaurang som han säger. Jag förstår honom. 😀

Ni är några som frågat vad jag skulle rekommendera om ni kom till Enköping för ett besök. Då skulle jag tipsa om hamnen faktiskt. Jättemysig atmosfär där och god mat.

Jag ska beställa en ny telefon snart och klurar på en iPhone 8+. Den är sådär stor och ska ha en grym kamera. Är det någon som har en sån och vad tycker du om den i så fall?

Nu drar vi vidare mot Västerås, ska leta efter bokstäver till Vagnhild.

Hörs senare!

Kram Nina

Kommentarer

 1. Anna

  Vill bara flika in att kroppen ändrar sig med åren också, och det man inte mådde bra av förr kan funka jättebra nu. T ex minskar väl hormonproduktionen ju äldre man blir och då får man kanske inte samma bieffekter av hormonpreparat. Tror det är bra om man ändå vågar prova olika alternativ så man inte lider i onödan.

  Jag var sååå skeptisk när en barnmorska föreslog att jag skulle äta minipiller. Tänkte tillbaka på hur dåligt jag mådde av p-piller (kombinations) förut…tio år tidigare. Men sen provade jag iallafall och gissa om jag är glad för det! Ingen pms, ingen mens, no nada!! Slipper alltihop det där och mår så jäkla bra. För mig känns det inte onaturligt att ta progesteron (som dessa innehåller), jag tänker att det är sak samma som att ta kosttillskott eller vad som helst. Men såklart kan man känna olika kring det.

  1. niinis
   niinis

   Jag förstår vad du menar. Det progesteronet som finns i minipiller äe inte naturligt. Det är alltså inte bioidentiskt. Jag tar naturligt progesteron som är helt bioidentiskt.

   Gud vad skönt att du hittat nåt som funkar för dig, det är värt sååå mycket! ❤️

   Kram

Visa alla 7 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers